Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Sebastian Ghiță era pușculița de cash a SRI

Mircea Badea: Sebastian Ghiță era pușculița de cash a SRI

Mircea Badea: Sebastian Ghiță era pușculița de cash a SRI
05 Ian 2017   •   00:13

Mircea Badea a comentat, în emisiunea ”În gura presei”, prestația noului ministru al Justiției la audierile din comisiile parlamentare și a lansat o ipoteză extrem de interesantă, privind relația dintre SRI și Sebastian Ghiță.

”Din tot guvernul mă interesează doar Ministerul Justiției. Este un domn, Florin Iordache. Și vine, se uită ăia la comisii în Parlament, că niște comuniști jegoși au confiscat sintagma asta a anticorupției. Deci a venit la comisii și a dat ochii cu anticorupții ăștia. Mulți dintre ei nici n-au plătit impozite, dar sunt tare în gură. Și au început cu un schimb dur de replici. Au zis că gata, cu trei replici luate de la Chirilă de pe Facebook. Și acolo evocă un text din Constituție. Privind statutul procurorului, care își desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. Și au sărit toți, cum măăăă, să respecți Constituția? Toată lumea știe că procurorii răspund la SRI. Și le-a dat ălora în cap. După aia a mai zis o chestie, care mi se pare cea mai importantă din România. A spus în clar că e nevoie de o lege a răspunderii magistraților. Perfect” a spus Mircea Badea.

”Fac o paranteză și spun că bugetul SRI, o bună parte din banii noștri se duc acolo, să zicem că e 300 de milioane de euro. Și vine guvernul ăsta și îi face varză pe toți. Zic că dăm doar 150 de milioane. Eu mi-aș paria viața că a doua zi 80% din entitățile media dispar. Ăsta e halul de țară în care am ajuns să trăim. SRI nu stă doar în banii ăia de la buget, au și fonduri operative, au și dreptul să aibă firme. Și revenim la Sebastian Ghiță. E foarte bogat. Are sute de milioane de euro. De ce o fi plătit firma lui Ghiță pentru venirea lui Popa în România? Răspunsul corect: Ghiță era în anturajul SRI. Ghiță era pușculița de cash a SRI. E foarte simplu. Și am închis paranteza” a conchis Mircea Badea.

 

×
Parteneri
Peste un milion de oameni protestează în Franța!
x close