Antena 3 CNN Actualitate Mircea Geoană: La 11 septembrie, un eveniment dramatic a schimbat cursul istoriei. Este la fel şi acum

Mircea Geoană: La 11 septembrie, un eveniment dramatic a schimbat cursul istoriei. Este la fel şi acum

Mircea Geoană: La 11 septembrie, un eveniment dramatic a schimbat cursul istoriei. Este la fel şi acum
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Noi 2015   •   22:16

Fost ministru de Externe, Mircea Geoană, a explicat, într-o ediţie specială la Antena 3, ce urmează să se schimbe acum în viitorul lumii, după atentatele de la Paris. 

 
"Să ţinem minte data de 14 noiembrie. Aşa cum pe 11 septembrie 2001, un eveniment dramatic a schimbat cursul istoriei, ce s-a întâmplat azi-noapte are toate reperele să fie un eveniment care schimbă istoria. 
 
În 2001, la 11 septembrie, am fost toţi americani. Acum suntem toţi francezi. În semn de solidaritate. Franţa va insista pentru o intervenţie mult mai robustă în Siria şi Iral. Dacă aţi văzut ce a spus domnul Kerry, a spus că SUA va face totul pentru a scoate din rădăcini putregaiul acesta. Domnul Obama a fost mult mai rezervat în privinţa implicării terestre în Siria. Chiar a fost acuzat că a lăsat un spaţiu de manevră Rusiei. 
 
Asta nu înseamnă că toate statele merg acum în Siria. Dar fiecare stat are câte o forţă. 
 
Politica de refugiaţi se va schimba. Faptul că ieri noapte, din descriere serviciilor franceze şi FBI, cei care au executat, criminal şi cu sânge rece, asasini, în descrierea psihologică folosită, aceia erau luptători profesionişti, căliţi în teatru de operaţiuni. Nu erau nişte copii cu arme."

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close