Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici, explicații pe tema mesajelor de pe contul său de Facebook: Nu am decât vina de a fi creditat cu încredere un colaborator care s-a ocupat de pagină

Eugen Teodorovici, explicații pe tema mesajelor de pe contul său de Facebook: Nu am decât vina de a fi creditat cu încredere un colaborator care s-a ocupat de pagină

Eugen Teodorovici, explicații pe tema mesajelor de pe contul său de Facebook: Nu am decât vina de a fi creditat cu încredere un colaborator care s-a ocupat de pagină
10 Iul 2018   •   23:45

Update: Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, revine cu precizări după ce pe contul său de Facebook au apărut mai multe replici jignitoare la adresa celor care îl criticau.

"Cred că este cazul să se oprească aici această şaradă a lipsei de bun simţ şi a vocabularului suburban. Nu intenţionez să-mi cer scuze pentru ceva ce nu-mi aparţine şi pentru care nu am decât vina de a fi creditat cu încredere un colaborator care s-a oferit pro-bono să gestioneze pagina de Facebook.

Nu a mai contat că el poate fi autorul unor astfel de mesaje la limita bunului simţ sau că a fost vinovat de utilizarea parolei de acces la contul de Facebook fără a-şi lua nici măcar cele mai elementare măsuri de protejare a acesteia, colaborarea noastră s-a încheiat.

Îmi asum întreaga responsabilitate cu privire la faptul că, poate nu întotdeauna şi este evident că nu suficient de des, am găsit timpul necesar să analizez cu atenţie conţinutul paginii de Facebook. Fără a reprezenta o scuză, vă asigur că un astfel de vocabular nu doar că nu mă reprezintă, dar nu-l caracterizează pe niciunul dintre colegii mei, indiferent de domeniul pe care îl are în competenţă.

Când am fost învestit în funcția de ministru, am luat hotărârea de a-mi păstra contul personal de Facebook, pentru că am vrut să rămân în contact cu cei cărora le datorez în primul rând alegerea ca senator şi, implicit, numirea în funcţia de ministru.

Îndrăznesc să cred că cei care mă cunosc, cei care m-au criticat de-a lungul timpului şi cărora le-am mulţumit pentru efortul de a aduce argumente împotriva ideilor mele, dar şi cei care m-au apreciat şi mă apreciază, sunt conştienţi că nu mă caracterizează utilizarea unui astfel de vocabular.

Vreau să subliniez, cu această ocazie, că încercări de discreditare a mea au mai existat şi, cu siguranţă, cu toţii vă amintiţi de celebra expresie care a încercat să-mi atribuie imaginea unui uşuratic iresponsabil, numindu-mă “ministru discotecar”. Nu am reacţionat aşa cum se aşteptau autorii acesteia, ba chiar dimpotrivă, am recunoscut şi îmi asum şi în prezent că, în măsura în care timpul îmi permite (din păcate, din ce in ce mai puțin), am preocupări fireşti ale oricărui om normal, inclusiv legate de locurile de relaxare.

Înţeleg să mă opresc aici şi să continuăm inclusiv pe Facebook, aşa cum am mai afirmat şi cu alte ocazii, să impunem forţa argumentelor şi, nicidecum, să ne lăsăm pradă urii viscerale care tinde să impună argumentul forţei, fie el şi numai de limbaj, cum este în cazul de faţă", a scris Eugen Teodorovici, pe Facebook.

Știrea inițială:

Contul de Facebook al Ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, ar fi fost spart. Cel sau cei care ar fi preluat controlul asupra contului au postat mesaje jignitoare la adresa celor care credeau că interacţionează cu ministrul.

Mai exact, reacţii extrem de dure la adresa celor care îi trimiteau critici lui Teodorovici.

Eugen Teodorovici a explicat pentru TVR că nu el administrează pagina de Facebook, iar totul este o campanie de denigrare.

„Probabil că a fost spart contul. Mă cunoaşteţi? Este tipul meu de mesaj? Nu stau să mă uit, pentru că nu fac eu acest management de pagină de Facebook. Astfel de interacţiuni se petrec probabil la comandă. Uitaţi-vă de când a început această campanie de denigrare a mea”, a spus ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close