Antena 3 CNN Actualitate Mobilizare de forţe în Galaţi | Căutarea resturilor de drone a fost oprită | Prima reacţie a premierului Ciolacu

Mobilizare de forţe în Galaţi | Căutarea resturilor de drone a fost oprită | Prima reacţie a premierului Ciolacu

Mai multe echipaje de la ISU, IPJ, Jandarmerie, Armată, Poliţia de Frontieră fac căutări, sâmbătă dimineaţă, în cartierul Dimitrie Cantemir, aflat la marginea municipiului Galaţi, după ce o persoană a sunat, vineri noapte, la 112 şi a anunţat că ar fi auzit o bubuitură puternică în această zonă.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Sep 2023   •   10:30

Locuitorii oraşului Galaţi au primit, vineri noapte, mesaje Ro-Alert, care anunţau căderea unor obiecte periculoase din spaţiul aerian şi cereau populaţiei să se adăpostească.

Căutările au început la miezul nopţii, după mesajul Ro-Alert primit de populaţia din Galaţi, au fost oprite după patru ore de scotociri la pas pe câmpul din zona cartierului Dimitrie Cantemir şi au fost reluate sâmbătă dimineaţă.

Ulterior şi MApN a anunţat că sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ca urmare, forţe ale ISU, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră au fost redirecţionate către zonele din proximitatea municipiului Galaţi unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv.

MApN a precizat că, până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaţiul aerian pe teritoriul naţional şi că în cursul zilei de sâmbătă vor continua căutările.

Deasemenea, ministerul a menţionat că informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea, şi că va reveni cu detalii, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Update 11.20 Premierul Marcel Ciolacu, aflat la Timişoara, a declarat în urmă cu puţin timp, că astfel de alerte sunt normale având în vedere că avem frontiera cea mai lungă cu un stat aflat în război. 

Update 14:15 Echipele de intervenţie care au căutat resturi de dronă la Galaţi au oprit căutările după ce nu au reuşit să descopere nimic relevant

×
Subiecte în articol: Galați ISU drona
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close