Antena 3 CNN Actualitate Modificările care vor bucura foarte mulţi români. Ajutoarele sociale, acordate asistaţilor cu datorii la buget şi celor care nu-şi pot plăti factura la curent

Modificările care vor bucura foarte mulţi români. Ajutoarele sociale, acordate asistaţilor cu datorii la buget şi celor care nu-şi pot plăti factura la curent

Modificările care vor bucura foarte mulţi români. Ajutoarele sociale, acordate asistaţilor cu datorii la buget şi celor care nu-şi pot plăti factura la curent
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Sep 2012   •   07:20

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, vrea să modifice ordonanţa prin care sunt suspendate ajutoarele sociale în cazul asistaţilor datornici la bugetul de stat.

Ordonanţa dată de Guvernul Boc prevedea că persoanele care au datorii la stat nu mai primesc ajutoare sociale.

Într-un interviu pentru gândul.info, ministrul Muncii a declarată că asistaţii sociali urmează să primească o perioadă de graţie de şase luni în care pot să-şi plătească taxele către stat.

În acestă perioadă, ajutorul social nu este suspendat. Mai mult, aceştia vor putea plăti datoriile chiar din ajutoarele primite de la stat.

Ajutoare de la stat pentru curentul electric

Statul vrea să îi ajute pe românii prea săraci ca să-şi poată plăti factura la curent electric.  Ministerul Muncii pregăteşte deja o nouă formă de ajutor social care să vină în sprijinul lor.

Mariana Câmpeanu a declarat că noua formă de asistenţă socială va fi similară cu ajutorul pentru încălzire.

Potrivit ministrului muncii, s-a ajuns în această situaţie din cauza preţului tot mai mare la energia electrică.

Specialiştii ministerului lucrează deja la metodologia prin care vor fi desemnate criteriile de acordare a banilor pentru plata facturilor la curent.



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close