Antena 3 Actualitate Morar: Când preşedintele şi premierul îţi spun că împiedici numirile în MP, trebuie să pleci

Morar: Când preşedintele şi premierul îţi spun că împiedici numirile în MP, trebuie să pleci

05 Apr 2013   •   12:17
Morar: Când preşedintele şi premierul îţi spun că împiedici numirile în MP, trebuie să pleci
Sursa foto: Foto: Agerpres

Într-o declaraţie de presă la sediul sediul Inaltei Curţi de Casatie şi Justiţie, Daniel Morar a afirmat că, "atunci când preşedintele şi premierul îţi spun că este o problemă mare de constituţionalitate şi că, rămânând în fruntea Parchetului împiedici numirile în Ministerul Public sau eşti o problemă pentru sistem", trebuie să pleci.
   
Morar: Oricine poate fi procuror general, mai puţin eu. Pun capăt carierei mele în fruntea Ministerului Public
   
Daniel Morar a arătat că zilele trecute, inclusiv joi, a aflat că este pe cale să genereze o mare problemă constituţională şi să declanşeze un conflict între puterile statului.
   
"Pare un lucru serios şi nu vreau să fac asta. Acesta este motivul pentru care am decis să pun capăt carierei mele în fruntea Ministerului Public, nu înainte de a vă spune că ceea ce au făcut procurorii DNA în această perioadă a fost un lucru extraordinar, că ceea ce au făcut judecătorii care au instrumentat dosarele noastre, de la toate instanţele, a fost, de asemenea, un lucru extraordinar, pentru care eu le sunt profund rcunoscător", a mai spus Daniel Morar.

Morar: Am rămas la DNA să protejez dosarele grele şi procurorii din sistem

El a mai spus că a venit în fruntea Ministerului Public pentru a rezolva problemele, nu pentru a crea altele, de aceea a decis să plece.
   
"În momentul în care cei mai importanţi oameni din statul român, atât premierul Victor Ponta, cât şi preşedintele Traian Băsescu îţi spun că e o problemă mare de constituţionalitate şi îţi spun ţie, lui Morar, că rămânând acolo împiedici numirile în Ministerul Public sau că eşti o problemă pentru sistem, trebuie să pleci. Eu am venit aici să rezolv probleme, şi nu să creez unele. Prin urmare, o să solicit CSM să revoce, să înceteze detaşarea mea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte în funcţia de prim adjunct al procurorului general", a declarat Daniel Morar
   
Morar a subliniat că nu are nicio îndoială cu privire la legalitatea procedurii de detaşare a sa în fruntea Ministrului Public.
   
"Există o lege, există un text clar şi precis, există o procedură validată, verificată şi folosită şi până acum", a mai explicat Morar.

Citeşte şi:

Ponta: Retragerea lui Morar e un gest normal în lipsa unei legi care să-i asigure postul

×
Subiecte în articol: Daniel Morar Victor Ponta

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close