x close

Moş Nicolae a adus zăpadă la munte. Turiştii, sfătuiţi să nu circule fără cauciuri de iarnă

de M.Z.    |    06 Dec 2011   •   22:26
Moş Nicolae a adus zăpadă la munte. Turiştii, sfătuiţi să nu circule fără cauciuri de iarnă 418 Foto: Videonews

Moş Nicolae a adus iarna la munte. Pe Valea Prahovei şi în Harghita a nins mult, iar stratul de zăpadă este numai bun pentru cei care se gândesc la săniuş. Chiar dacă pe şosele zăpada a fost curăţată, vremea se va răci în continuare, aşa că turiştii sunt avertizaţi să nu plece la drum cu maşinile neechipate.

Cu gândul la legea caucicurilor şi la şoferii nepregătiţi, poliţiştii au ieşit imediat în zonele circulate şi au dat şi amenzi. Fără cauciucuri de iarnă şi lanţuri antiderapante, riscul este ca maşina să rămână în drum sau să provoace un accident, mai ales că la munte, ninsoarea nu pare să se oprească prea curând.

Problemele şoferilor, bucuria turiştilor. La Azuga, stratul de zăpadă a ajuns, pe pârtii, la 20 de centimetri. Prima ninsoare mai serioasă i-a făcut şi pe cei care închiriază schiuri sau plăci de snowboard să se apuce serios de treabă. Zăpada s-a aşternut şi în Poiana Braşov, în Buşteni şi Predeal.

În staţiunile Parâng şi Straja a nins abundent, iar pe vârful munţilor vântul a viscolit zăpada. Meteorologii spun că vremea se răceşte, iar în zonele mai înalte va ninge până joi.

 
Get Adobe Flash playerCiteşte mai multe despre:

zapada cauciucuri de iarna partii turisti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati