Antena 3 CNN Actualitate Motivul pentru care Ministerul Sănătăţii a sancţionat zeci de manageri de spitale din România

Motivul pentru care Ministerul Sănătăţii a sancţionat zeci de manageri de spitale din România

Motivul pentru care Ministerul Sănătăţii a sancţionat zeci de manageri de spitale din România
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Noi 2018   •   12:34

Ministerul Sănătăţii s-a sesizat de 47 de ori în ultimele nouă luni pentru nerespectarea anumitor proceduri sau protocoale şi a sancţionat 23 de manageri de spitale, cea mai drastică sancţiune fiind schimbarea din funcţie, a anunţat, luni, ministrul de resort, Sorina Pintea

„Nu cred că e normal să vorbim de fiecare dată când ne autosesizăm legat de o problemă, dar pot să spun acum: ne-am sesizat de 47 de ori în nouă luni pentru fiecare lucru nelalocul lui care ni s-a părut că se întâmplă. Am sancţionat 23 de manageri. (...) Este vorba de sancţiuni în urma acţiunilor de control pentru nerespectarea anumitor reguli, pentru nerespectare proceduri, protocoale. Cea mai drastică sancţiune este schimbarea din funcţie”, a declarat Sorina Pintea, la dezbaterea „Sănătatea în România pe durata Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene - Pregătire şi perspective. Dispare criza în 2019”.

Ea a precizat că fac obiectul sancţiunilor şi spitale din Bucureşti care ţin de Ministerul Sănătăţii, iar Direcţiile de Sănătate Publică au sancţionat şi unităţi din subordinea autorităţilor locale.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close