Antena 3 CNN Actualitate A murit Bogdan Cristea, profesorul de limba română iubit de elevi și părinți. Avea doar 36 de ani: "Un om deosebit, cu un suflet bun"

A murit Bogdan Cristea, profesorul de limba română iubit de elevi și părinți. Avea doar 36 de ani: "Un om deosebit, cu un suflet bun"

Un îndrăgit profesor de limba română s-a stins din viață la numai 36 de ani. Sfâșiată de durere, sora dascălului a transmis un mesaj emoționant.

A murit Bogdan Cristea, profesorul de limba română iubit de elevi și părinți. Avea doar 36 de ani: "Un om deosebit, cu un suflet bun"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   14:25

Bogdan Cristea avea doar 36 de ani și era un cunoscut profesor de limba și literatura română.

Dascălul a ajuns să fie atât de iubit datorită ajutorului oferit elevilor prin intermediul paginii sale de Facebook "Prof. Cristea".

Mii de elevi care s-au confruntat cu probleme la disciplina limba și literatura română au primit explicații, în mod gratuit, din partea profesorului Bogdan Cristea.

Dascălul oferea răspunsuri clare pentru întrebările elevilor și îi ajuta cu sfaturi prețioase pentru examenele naționale.

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2024. Modele de subiecte la Limba și literatura română

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe fotografii cu profesorul Bogdan Cristea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

În urmă cu trei luni, tânărul profesor a publicat un mesaj care i-a întristat profund pe elevi, pe părinți și pe toți cei care îl urmăreau.

"Dragii mei elevi, dragii mei părinți, vă anunț că o perioadă nu voi mai fi prezent pe această pagină, din cauza unor probleme medicale.

Nu sunt grave, însă necesită a-mi lua un concediu medical. Vă mulțumesc pentru înțelegere! P.s. pagina va rămâne!”, a scris profesorul.

Din păcate, acesta a fost ultimul mesaj al profesorului. Ulterior, sora acestuia a postat, pe aceeași pagină, un mesaj și mai trist.

"Sunt sora îndrăgitului profesor Prof. Cristea! Domnul profesor trece prin momente greu încercate de viață și are nevoie de noi și rugăciunile noastre.

De aceea doresc astăzi ora 19 sa ne rupem 30 de minute din timpul nostru și să vă rugați alături de noi pentru el! Dumnezeu să ne binecuvânteze, iar pe el să îl întărească!”, a scris sora profesorului, pe 14 ianuarie.

"Drum lin spre o nouă lume"

Din păcate, vestea tristă a morții profesorului a venit tot din partea surorii lui, în dimineața de 23 ianuarie.

"O dimineața sumbră!  O dimineață în care orice voiam să aud, însă nu că vei scrie printre stele...Drum lin spre o nouă lume...lume fără sfârșit!

Continuă să pictezi litere printre îngeri și să ne veghezi frumos!”, este mesajul transmis de sora profesorului.

Oamenii au lăsat numeroase comentarii, prin care au transmis mesaje de condoleanțe.

"Dumnezeu sa vă odihnească în pace, domnule profesor! Ați fost un om minunat! Vă mulțumim pentru tot! Sincere condoleanțe familiei!", a scris cineva.

"Un OM deosebit, un PROFESOR minunat! Dumnezeu sa-l odihnească! Condoleanțe familiei!", a scris altcineva.

"Drum lin în lumina și iubire, domnule profesor! Condoleanțe și putere celor rămași!", este un alt comentariu.

"Un suflet cald și bun"

"Sincere condoleanțe familiei și putere! Veți rămâne în amintirea noastră mereu! Mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru Radu! Pentru nota mare la examen și pentru toată încrederea pe care o are acum datorita dvs. Un om minunat și foarte dedicat meseriei ! Odihnă veșnică!", este un alt comentariu.

"Mulțumim, domnule profesor, pentru toate materialele, sfaturile și incurajările pe care le-ați oferit copiilor noștri!", a scris un alt părinte.

"A fost atât de iubit, atât de prețuit! Un suflet cald și bun! Amintiri prețioase o să vă purtăm, domnule profesor! Dumnezeu să vă odihnească! Condoleanțe!", a mai scris cineva.

Bogdan Cristea ar fi trebuit să urmeze un tratament la o clinică din Turcia, pentru boala cu care fusese diagnosticat în urmă cu trei luni.

Originar din județul Vaslui, comuna Vutcani, profesorul Bogdan Cristea a predat mai mulți ani în București.

Între timp, a creat o pagină de Facebook, pe care a numit-o "Prof. Cristea”, prin intermediul căreia ajuta elevii care se pregăteau pentru Bacalaureat sau Evaluarea Națională, potrivit click.ro.

×
Subiecte în articol: profesor mort limba romana
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close