Antena 3 CNN Actualitate Politicienii, în pericol? Clădirile Guvernului şi Parlamentului nu au autorizaţie de la ISU

Politicienii, în pericol? Clădirile Guvernului şi Parlamentului nu au autorizaţie de la ISU

Politicienii, în pericol? Clădirile Guvernului şi Parlamentului nu au autorizaţie de la ISU
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Noi 2016   •   19:32

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat marţi că legislaţia actuală este prea restrictivă şi are multe cerinţe pentru autorizaţia de protecţie în caz de incendiu, astfel că nu doar şcolile din Sectorul 3 au probleme în a obţine aceste avize de la ISU, ci şi Parlamentul şi Guvernul pentru clădirile în care funcţionează, potrivit News.ro.

Reprezentanţii ISU spun însă că Palatul Parlamentului nu este recepţionat, iar sediile ISU, care intră în categoria obiectivelor militare, nu se supun autorizării. Întrebat dacă şcolile din Sectorul 3 au obţinut de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti autorizaţia de protecţie la incendiu, Robert Negoiţă a spus că acestea sunt în procedură de avizare, dar procesul este unul de durată, şi din cauza normelor actuale. 

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  Bucureşti-Ilfov au declarat, pentru News.ro, că pentru Palatul Parlamentului nu s-a făcut recepţia, iar ISU nu poate autoriza astfel de construcţii. De asemenea, sediului Guvernului, clădire construită înainte de 1992, când erau alte normative, nu se supune autorizării. 

×
Subiecte în articol: ISU parlament guvern Robert Negoita
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close