Antena 3 CNN Actualitate Nelu Tătaru i-a cerut demisia şefului DSP Iaşi

Nelu Tătaru i-a cerut demisia şefului DSP Iaşi

Nelu Tătaru i-ar fi cerut demisia şefului Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi Vasile Cepoi, afirmă surse liberale. Conducerea DSP este acuzată că a emis autorizaţia de funcţionare pentru spitalul mobil de la Leţcani, deşi unitatea medicală are serioase deficienţe.

Nelu Tătaru i-a cerut demisia şefului DSP Iaşi
Sursa foto: Agerpres
de Dan Gabor    |    08 Noi 2020   •   21:22

Ministrul Sănătăţii a vizitat duminică spitalul mobil de la Leţcani, pentru a evalua situaţia acestei unităţi medicale, arătându-se nemulţumit că Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis autorizaţia de funcţionare, în ciuda unor deficienţe majore cu care se confruntă unitatea.

Tătaru îl acuză pe Vasile Cepoi că a vrut să-l acopere pe fostul şef al Consiliului Judeţean, social-democratul Maricel Popa. Aceleaşi surse au precizat că Vasile Cepoi ar fi spus că nu consideră că ar fi greşit, moment în care ministrul i-a replicat că aşteaptă să demisioneze, potrivit Adevărul.

”Este inacceptabil ce se întâmplă cu un spital care avea termen de predare 18 mai. Ieşenii trebuie să fie informaţi corect despre ceea ce s-a întâmplat la Leţcani cu acest spital mobil şi să nu cadă victime într-un război politic în care fostul preşedinte al CJ Maricel Popa şi-a dorit să folosească spitalul.

Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au făcut o analiză privind ceea ce înseamnă spitalul şi au găsit opt deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea acestui spital. Azi (duminică – n.r.) în timp ce noi eram la Leţcani în vizită, curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente. Alimentarea cu apă potabilă şi conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheţ. Instalaţia de încălzire nu funcţionează în condiţii de temperatură de minus 15 grade, iar apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Alexe a anunţat că săptămâna viitoare va veni de la Ministerul Sănătăţii o echipă de experţi, pentru a evalua deficienţele de la spitalul mobil şi pentru a stabili ce trebuie făcut pentru ca unitatea să facă faţă sezonului rece.

 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru DSP Iași Vasile Cepoi
Parteneri
Fiul președintelui SUA, găsit vinovat pentru deținere ilegală de armă
x close