Antena 3 CNN Actualitate Nemirschi: Programul "Rabla" merge "destul de prost"

Nemirschi: Programul "Rabla" merge "destul de prost"

Nemirschi: Programul "Rabla" merge "destul de prost"
Sursa foto: nicolae nemirschi
19 Mar 2009   •   00:28

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a susţinut, miercuri, într-o conferinţă de presă, că programul "Rabla" merge "destul de prost", din cauza unor oficiali "care vorbesc fără să ştie", însă a precizat că va avea o imagine clară despre funcţionarea acestuia, luni, după ce va primi date concrete.

"Nu vă pot spune mare lucru acum, pentru că nu am date, nu am cifre, şi nu aş vrea să vorbesc fără să cunosc clar lucrurile. Luni, voi primi de la Administraţia Fondului de Mediu o statistică a contractărilor şi abia atunci voi putea să dau detaliile pe care mi le solicitaţi", le-a spus Nemirschi jurnaliştilor care l-au întrebat despre mersul programului de înlocuire a parcului auto naţional, cunoscut sub numele de programul " Rabla".

Nemirschi a spus totuşi că, din câte ştie la acest moment, programul "merge destul de prost", acuzând pentru aceasta, fără a nominaliza, "oficiali care vorbesc fără să ştie".

Ministerele de Interne din România şi Bulgaria caută "chichiţa" care să-i poată împiedica pe români să-şi mai înscrie maşinile pe numele cetăţenilor bulgari pentru evitarea taxelor, susţine ministrul Mediului.

"Am spus că aş vrea să aplic o taxă şi pentru aceste maşini ale românilor înscrise în Bulgaria. Nu ştiu însă cum trebuie procedat. La mijloc sunt nişte chestiuni sensibile precum discriminarea, suntem în Uniunea Europeană acum şi nu putem să punem taxe pe o plăcuţă de înmatriculare", a spus Nemirschi, citat de Mediafax.

Potrivit lui Nemirschi, "fenomenul" prin care românii îşi înscriu maşinile în Bulgaria pe numele unor cetăţeni bulgari a început odată cu măsura de triplare a taxei auto, luată de fostul Executiv.

El a afirmat că, în prezent, "se lucrează" la identificarea unei metode prin care fenomenul "să fie stopat", însă sistemul "pare să fi fost extrem de bine gândit".

"Trebuie să fie o chichiţă la mijloc. Nu înţeleg cum cineva care a plătit din banii lui pentru o maşină are curajul de a o înscrie pe numele altcuiva", a spus Nemirschi.

El a afirmat că ministerele de Interne din România şi Bulgaria "caută" o soluţie pentru rezolvarea acestei probleme.

Potrivit lui Nicolae Nemirschi, trei la sută din maşinile deţinute de români sunt înscrise şi circulă cu numere bulgăreşti.
Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close