Antena 3 CNN Actualitate Nereguli în primăria lui Onţanu. Cum se pot emite două autorizaţii de construcţie pentru aceeaşi clădire

Nereguli în primăria lui Onţanu. Cum se pot emite două autorizaţii de construcţie pentru aceeaşi clădire

Nereguli în primăria lui Onţanu. Cum se pot emite două autorizaţii de construcţie pentru aceeaşi clădire
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Mar 2013   •   07:43

Primăria Sectorului 2 a emis două autorizaţii de construcţie pentru aceeaşi clădire. Vinovat pentru această situaţie este directorul de Urbanism din primăria condusă de Neculai Onţanu. Irina Sevciuc a emis ilegal pe două nume diferite aceeaşi autorizatie de construcţie pentru aceeaşi clădire şi la date diferite.

Scandalul din cadrul direcţiei de Urbanism din primăria condusă de UNPR-istul Neculai Onţanu a apărut în luna august 2012. Atunci, constructorul unui imobil din sectorul 2 a primit, pentru aceeaşi clădire, două autorizaţii de construcţie, cu acelaşi număr de înregistrare, dar cu date diferite. Până şi numele persoanelor pe care erau emise certificatele erau diferite.

"Au fost emise două autorizaţii de construire, iar modul în care s-a derulat procedura de emitere a celei de-a doua autorizaţii a constat în existenţa unei erori materiale în prima autorizaţie emisă la nivelul anului 2011. Beneficiarii certificatului de urbanism prealabil emiterii autorizaţiei de construire s-au prezentat la nivelul anului 2011 cu aceleaşi acte de proprietate solicitând şi autorizaţie de construire, neexistând la momentul acela indicii că s-ar fi schimbat proprietarul", a declarat Elena Niţă, director juridic la Primăria Sectorului 2.

În 2011, proprietarul clădirii a acceptat să înceapă construcţia, chiar dacă în acte figura numele fostului proprietar. Problemele au apărut în august 2012, atunci când a cerut schimbarea numelui din acte. Aici a intervenit şefa direcţiei de Urbanism care a încălcat legea.

"Din păcate, în cazul acesta, necunoscând aceste reguli, directoarea direcţiei de Urbanism a emis a doua autorizaţie cu acelaşi număr ca prima din 2011, din păcate a şi intervenit asupra unor suprafeţe autorizate în prima", a susţinut Elena Niţă.

Potrivit legii, nu pot fi emise mai multe autorizaţii, iar modificările se pot face doar pe care administrativă printr-o dispoziţie de primar. Pentru greşelile făcute, Irina Sevciuc a rămas fără loc de muncă la începutul lunii martie.




×
Subiecte în articol: neculai ontanu
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close