Antena 3 CNN Actualitate Nicolae Popa ar putea fi audiat în dosarul lui Vîntu, prin videoconferinţă

Nicolae Popa ar putea fi audiat în dosarul lui Vîntu, prin videoconferinţă

Nicolae Popa ar putea fi audiat în dosarul lui Vîntu, prin videoconferinţă
01 Mar 2011   •   17:48

Nicolae Popa ar putea fi audiat în dosarul în care SOV este acuzat de favorizarea infractorului. Judecătiarea a nunţat că va cere audierea lui Nicolae Popa prin videoconferinţă, în Indonezia.

Nicolae Popa este unul dintre martorii cheie în acest proces. Automat, audierea lui este prioritară pentru instanţa de judecată. Iar cum Nicolae Popa nu poate răspunde faţă în faţă judecătorilor, magistraţii au găsit soluţia. Citarea şi audierea fostul preşedinte al Gelsor prin intermediul videoconferinţei.

Nicolae Popa, spun anchetatorii, ar fi fost susţinut cu diferite sume de bani să petreacă ultimii ani departe de România, de nimeni altul decât Sorin Ovidiu Vântu. Nu ar fi prima oară când magistraţii ar putea audia prin aceasta metodă. În 2006, Mohamad Munaf, ghidul jurnaliştilor români răpiţi în Irak, a fost audiat prin videoconferinţă.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu s-a prezentat la Tribunalul Bucureşti din nou în scaun cu rotile şi a declarat că sunt interceptate 5.000 de telefoane ale unor oameni de afaceri şi politicieni, iar 23.000 de locaţii din România sunt monitorizate, conform Mediafax

"635.000 de telefoane interceptate în România de către serviciile de informaţii româneşti, 23.000 de locaţii care sunt monitorizate audio-video ale unor oameni de afaceri şi oameni politici, acesta este regimul împotriva căruia lupt. Nu sunt de acord să vorbesc în şoaptă ca pe timpul lui Ceauşescu. Nu sunt de acord să vorbesc cu doamna mea la ureche, aşa cum probabil dumneavoastră şi mulţi dintre dumneavoastră o faceţi. Am redevenit ţara discuţiilor în şoaptă şi voi continua să lupt împotriva unui astfel de regim indiferent de consecinţe", a declarat Vîntu la ieşirea din sala de judecată.

Omul de afaceri a spus că acceptă să se prezintă la fiecare termen de judecată, dar că nu poate sta din cauza stării de sănătătate.

În urmă cu o săptămână, Sorin Ovidiu Vîntu a venit la Tribunalul Bucureşti într-un scaun cu rotile, el spunând că începe vânătoarea împotriva preşedintelui, pentru că procesul său nu are legătură cu justiţia, ci este consecinţa luptei sale directe cu regimul lui Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Nicolae Popa Sorin Ovidiu Vantu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close