Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan anunţă că 19 clădiri cu risc seismic din București vor fi consolidate

Nicuşor Dan anunţă că 19 clădiri cu risc seismic din București vor fi consolidate

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunţat că 19 clădiri cu risc seismic din București urmează să fie consolidate. Trei dintre acestea sunt clădiri monument istoric ce au o valoare culturală și arhitecturală impresionantă.

Nicuşor Dan anunţă că 19 clădiri cu risc seismic din București vor fi consolidate
de Iulia Gorgorin    |    21 Sep 2022   •   14:48

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, anunţă că Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregătește documentația necesară pentru a obține finanțare europeană și în cea de-a doua etapă a PNRR.

Edilul Capitalei spune că dintre cele 19 imobile, 16 sunt clădiri rezidențiale multifamiliale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, 3 dintre acestea sunt clădiri monument istoric ce au o valoare culturală și arhitecturală impresionată. 

Este vorba despre Casa Suțu – Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra (aflat pe Bulevardul Schitu Măgureanu), şi Centrul Cultural Lumina (aflat pe Bulevardul Regina Elisabeta).

"Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregătește documentațiile necesare astfel încât să poată obține finanțare europeană și în etapa a doua a PNRR. Este vorba despre alte 19 proiecte de consolidare seismică și renovare energetică a clădirilor cu risc seismic.

Din cele 19 imobile, 16 sunt clădiri rezidențiale multifamiliale, iar 3 sunt clădiri monument istoric, cu mare valoare arhitecturală și culturală: Casa Suțu - Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra, (din bd. Schitu Măgureanu) și Centrul Cultural Lumina, de pe bd. Regina Elisabeta.

De asemenea, AMCCRS continuă parcurgerea etapelor pentru accesarea fondurilor din PNRR și a răspuns la 8 solicitări de clarificări (din 9) care vizează cele 16 proiecte depuse până în prezent.

Concomitent, se realizează auditul energetic al clădirilor (au fost auditate până acum 18 imobile rezidențiale și 3 clădiri publice) și continuă efectuarea expertizelor tehnice a imobilelor din Capitală (12 expertize finalizate, alte 13 fiind în curs de realizare). Reamintim că AMCCRS a încheiat un acord cadru pentru expertizarea tehnică a 160 de clădiri care sunt monumente istorice sau sunt situate în zone protejate.

Sunt totodată în derulare contracte de servicii de proiectare pentru 14 imobile situate în centrul Bucureștiului, o parte din acestea având deja autorizațiile de construire obținute", a anunţat Nicuşor Dan, pe pagina de Facebook.

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregătește documentațiile necesare...

Posted by Nicușor Dan on Wednesday, 21 September 2022

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close