Antena 3 Actualitate Nicuşor Dan anunţă că revine în USR şi candidează la şefia partidului. Ce condiție stă la baza deciziei sale

Nicuşor Dan anunţă că revine în USR şi candidează la şefia partidului. Ce condiție stă la baza deciziei sale

09 Aug 2017   •   13:21
Nicuşor Dan anunţă că revine în USR şi candidează la şefia partidului. Ce condiție stă la baza deciziei sale
Sursa foto: Foto: Nicusor Dan/ Facebook

Nicuşor Dan a anunţat miercuri că va reveni în partid şi va candida la şefia formaţiunii la congresul din toamnă, cu condiția ca USR să nu se poziționeze față de redefinirea familiei la referendumul intern. Dacă această condiție nu va fi îndeplinită Nicușor Dan o sa îşi menţină poziţia de a rămâne în afara USR.

”Eu sper ca rezultatul să fie cel la care mă aştept. Dacă nu, aşa cum am spus de la început, rămân afară. Dar sper ca votul ăsta să fie acel vot care să menţină aşa cum ne-am propus de la început un partid care pe o temă care divide societatea şi divide publicul nostru - ambele opinii să poată fi exprimate”, a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit News.ro, fostul preşedinte al USR a spus că, înainte de referendum, a fost în toate filialele judeţene ale partidului pentru a-şi explica poziţia referitoare la revizuirea Constituţiei.

”Este o imensă majoritate în USR care este de acord cu o lege funcţională a parteneriatului civil. Aici nu este o dezbatere. Pe chestiuni de drepturi civile nu există practic diferenţe între contract civil şi căsătorie. Deci nu e vorba de drepturi minorităţilor de niciun fel. Şi atunci e o dezbatre pe o chestiune simbolică, foarte importantă – căsătoria, pe care în societate există o opinie tradiţionalistă şi există o opinie modernistă. Ambele discursuri sunt legitime, nu poţi să spui că tradiţionaliştii sunt din Evul Mediu, nu poţi să spui că moderniştii sunt nişte marxişti, cum s-a spus. Deci trebuie să păstrăm o decenţă şi mai ales o toleranţă în această dezbatere în a accepta că punctul de vedere opus are legitimitatea lui şi asta e valabil şi pentru dezbaterea din USR şi pentru cea din societate”, a mai spus Nicuşor Dan.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close