Antena 3 CNN Actualitate Nicusor Dan, clarificări despre proiectul de 500 de mii de lei pentru alungarea ciorilor din Cișmigiu: ”Unii umblă cu cioara vopsită”

Nicusor Dan, clarificări despre proiectul de 500 de mii de lei pentru alungarea ciorilor din Cișmigiu: ”Unii umblă cu cioara vopsită”

Primarul General al Capitalei a explicat, vineri, ce presupune proiectul de alungare a ciorilor din Cișmigiu, pentru care se vor aloca 500 de mii de lei din bugetul local.

Nicusor Dan, clarificări despre proiectul de 500 de mii de lei pentru alungarea ciorilor din Cișmigiu: ”Unii umblă cu cioara vopsită”
Sursa foto: Facebook & Pixabay
de Adelina Miron    |    28 Ian 2022   •   14:52

„Să lămurim discuția cu ciorile din Cișmigiu, că sunt unii care umblă cu cioara vopsită.

În anul 2021 am introdus în buget, prima oară, o secțiune de bugetare participativă, adică o parte din buget să fie decis de cetățeni pe bază de concurs de proiecte. Unul dintre proiectele care a câștigat a fost cel care caută o soluție pentru miile de ciori din Cișmigiu, bucureștenii fiind deranjați de mizeria pe care acestea o fac la locurile de joacă, pe bănci, pe alei, pe statui.

Proiectul a câștigat 500.000 lei, buget TOTAL pentru rezolvarea problemei. Prima parte presupune realizarea unui studiu, care va costa 50.000 – 100.000 lei. Atribuirea se va face prin achiziție publică, iar prețul va rezulta din achiziția publică. Studiul va propune soluția care va fi implementată și pe care vor fi cheltuiți, dacă e nevoie, restul de bani”, a transmis Nicușor Dan.

Propunerea de proiect  “CIORILE DIN GRĂDINA CIȘMIGIU | VECINI CU ARIPI”  a fost depusă în cadrul procesului de bugetare participativă și declarată eligibilă de către comisia de selecție și evaluare din cadrul Primăriei Municipiului București, în baza H.C.G.M.B.  244/2021.

Studiul constă în stabilirea cauzelor care generează migrația zilnică a stolului de ciori în Cișmigiu, în intervalul iunie-noiembrie, prin intermediul unui studiu de mediu realizat de către biologi experți în ornitologie precum și stabilirea unor măsuri de către specialiști în mediu, care să reducă impactul migrației stolului de ciori sau să o elimine total, într-un mod minim invaziv față de natură.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan Parcul Cişmigiu cioară
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close