Antena 3 CNN Actualitate Nicuşor Dan: "În doi ani voi schimba imaginea parcurilor din Capitală. Am preluat conducerea ALPAB"

Nicuşor Dan: "În doi ani voi schimba imaginea parcurilor din Capitală. Am preluat conducerea ALPAB"

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunţat, joi dimineaţă, că a preluat conducerea ALPAB, iar în doi ani imaginea parcurilor din Capitală se va schimba.

Nicuşor Dan: "În doi ani voi schimba imaginea parcurilor din Capitală. Am preluat conducerea ALPAB"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Aug 2021   •   11:49

Edilul a mers joi la Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), căutând vinovaţi pentru situația dezastruoasă în care se află multe parcuri din București.

"În primul rând, am schimbat directorul ALPAB. Pentru moment, director al ALPAB sunt eu și îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă. Este o problemă cu parcurile administrate de Municipalitate pe care bucureștenii o văd și noi o vedem. 

E o problemă care pornește din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii.

Noi am avut o administrație ALPAB care funcționa rezonabil până când, în anul 2018, s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii", a declarat, joi, primarul Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan: "De vină pentru problemele din parcuri este fosta administraţie"

Edilul a spus că directorul demis nu a putut să rezolve problemele care pornesc "din decizia fostei administrații de a muta activitatea pe companii".

Îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă, nu avem bani pentru parcuri, în următorii doi ani parcurile vor arăta altfel, a mai spus primarul Capitalei.

"Am avut două conduceri succesive la companie, dar niciuna corespunzătoare. Adică și pe comenzile care s-au dus, fie tunderea ierbii, curățenia, golirea coșurilor de gunoi s-a făcut treabă de mântuială.

Ce am făcut eu aici a fost să preiau interimar conducerea ALPAB. Eu sunt directorul ALPAB până voi face o evaluare completă față de ce se întâmplă aici. 

Pe de altă parte, trebuie ca Consiliul de Administrație și Adunarea Generală care coordonează Compania de Parcuri, pentru aceste luni rămase până la finalul anului, să schimbe directorul, care evident că nu știe această meserie și să reușim să dăm un nivel de satisfacție bucureștenilor cel puțin în ceea ce privește curățenia și tunderea ierbii", a declarat, miercuri, primarul Nicușor Dan.

Nicuşor Dan a anunţat că a preluat interimar şefia ALPAB

Nicușor Dan a anunțat că va convoca o ședintă a Consiliului General, pe 1 septembrie, iar consilierii vor discuta despre desființarea companiei de parcuri, desființarea companiei de arbori și despre ridicarea exclusivității companiei de parcuri.

În ceea ce privește bugetul ALPAB, anul acesta societății i-au fost alocate "8-9 milioane de lei", iar la rectificare a fost mărit la aproximativ 15 milioane de lei, a precizat primarul general.

Unul dintre parcurile aflate într-o stare precară este Parcul Cișmigiu. Situat în centrul Capitalei, parcul a fost lăsat în paragină. 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan ALPAB
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close