Antena 3 CNN Actualitate Norica Nicolai, despre cazul adolescentei ucise în Caracal: „E inadmisibil. După trei apeluri la 112 nu au fost capabili să identifice locația. Se impun demisii”

Norica Nicolai, despre cazul adolescentei ucise în Caracal: „E inadmisibil. După trei apeluri la 112 nu au fost capabili să identifice locația. Se impun demisii”

Norica Nicolai, despre cazul adolescentei ucise în Caracal: „E inadmisibil. După trei apeluri la 112 nu au fost capabili să identifice locația. Se impun demisii”
26 Iul 2019   •   16:28

Norica Nicolai a transmis la Antena 3, în cazul fetei ucise cu bestialitate în Caracal, că e inadmisibil ca după trei apeluri disperate la 112 ale adolescentei, sistemul să nu fie capabil să identifice locația. 

„E inadmisibil că în România să nu se cunoască prevederile Constituției. Articolul 27, alin. 2, litera b are o dispoziție clară derogatorie de la lege, care permite organelor de poliție și procurorilor să intre fără mandat într-o locuință, când se pune problema înlăturării unei primejdii privind viața, integritatea fizică sau bunurile unei persoane. 

Dacă Constituția îmi dă acest drept, de ce stau 16 ore până emit un mandat? E o chestiune, care, după părerea mea, are conotații penale, nu care țin de birocrația românească. 

Când am o prevedere constituțională, pe care toată lumea în România pretinde că n-o ignoră și o respectă, iată că într-o situație de risc, acest lucru este ignorat. 

Dacă după trei apeluri la 112 și acest serviciu e conceput ca să protejeze persoanele aflate într-o situație de risc personal, nu este capabil acest sistem să identifice locația, atunci înseamnă că este inutil. Pentru ce avem acest sistem? Pentru ce-l plătim dacă nu este capabil să protejeze persoana în toate situațiile? Se impun demisii de onoare. Facem orice în această țară în diverse situații, dar niciodată ceea ce trebuie în beneficiul cetățeanului. 

Autoritățile au fost complice la o crimă, dacă s-ar fi identificat imediat locația, dacă s-ar fi intervenit imediat, probabil soarta acelei fete ar fi fost cu totul alta, poate ar mai fi trăit”, a spus Norica Nicolai. 

×
Subiecte în articol: Norica Nicolai Caracal apeluri
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close