Antena 3 CNN Actualitate Nou proiect de lege: Revoluţionari sunt numai cei din perioada 14-22 decembrie 1989

Nou proiect de lege: Revoluţionari sunt numai cei din perioada 14-22 decembrie 1989

Nou proiect de lege: Revoluţionari sunt numai cei din perioada 14-22 decembrie 1989
Sursa foto: Foto: Antena 3
27 Feb 2012   •   23:45

Potrivit noului proiect adoptat luni, care modifică Legea 341/2004 privind revoluţionarii, o persoană va fi considerată revoluţionar luându-se în calcul perioada Revoluţiei, adică 14-22 decembrie 1989, informează Mediafax.
   
Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, a declarat, la finalul şedinţei, că a fost adoptat raportul la această lege cu 11 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi o abţinere.

El a arătat că prin modificările aduse legii s-au creat "filtre suplimentare pentru identificarea revoluţionarilor în ghilimele, impostori care deţin certificate".
   
"În cuprinsul legii nu ne-am apropiat cu nimic de ceea ce înseamnă o reconfigurare a indicatorilor financiari prevăzuţi în această lege. Prin modificările aduse acestei legi ne-am propus să creăm nişte filtre suplimentare pentru a fi identificaţi acei revoluţionari, în ghilimele, acei impostori care deţin aceste certificate, astfel încât în baza modificărilor aduse să fie eliminaţi din această categorie şi, practic, să fie scoşi din plată", a declarat Daniel Buda.
   
O altă modificare este că toate dosarele de revoluţionari vor trece printr-o evaluare care va fi făcută de o comisie specială. Raportul la lege urmează să fie înaintat marţi plenului pentru dezbatere.

×
Subiecte în articol: revolutionari
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close