Antena 3 CNN Actualitate Nouă cadre medicale de la Spitalul Judeţean Botoşani, bolnave de gripă porcină

Nouă cadre medicale de la Spitalul Judeţean Botoşani, bolnave de gripă porcină

Nouă cadre medicale de la Spitalul Judeţean Botoşani, bolnave de gripă porcină
Sursa foto: Gripa porcina
12 Noi 2009   •   10:29

Gripa nouă face victime şi în rândul cadrelor medicale. Numai la Spitalul Judeţean din Botoşani au fost confirmate şapte cazuri de gripă nouă la medici. Între timp, Guvernul cere ca firma care a produs vaccinul împotriva gripei noi pentru copii să îşi asume responsabilitatea şi pentru eventualele lui efecte adverse.

GSK, firma producătoare a vaccinului, dă asigurări că acesta este certificat de Agenţia Europeană a Medicamentului privind siguranţa şi eficacitatea. Într-un comunicat, GFK informează că peste 40 de guverne au semnat deja contracte şi, în multe ţări, campania de vaccinare a început.

Fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac a fost cel care a atras atenţia că România nu ar trebui să accepte vaccinul AH1N1 pentru copii, în condiţiile în care Polonia a refuzat condiţiile contractului impus de firma producătoare.

Până la achiziţionarea vaccinului, apar alte cazuri de gripă nouă şi multe instituţii intră în carantină. Ultimele cazuri confirmate sunt la Botoşani şi Galaţi. Printre bolnavi sunt şi cadre medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Botoşani, dar şi medicul şef al unităţii.

Cele mai mari focare rămân în Bucureşti şi Iaşi. Fotbaliştii de la Poli Iaşi vor fi izolaţi la domiciuliu o săptămână, după ce unul dintre colegii lor a fost diagnosticat cu gripa nouă.

Gripa nouă ridică şi probleme de ordin juridic. O ploieşteanca riscă să se aleagă cu dosar penal pentru răspandire a gripei noi.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina cadre medicale
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close