Antena 3 CNN Actualitate Nouă escrocherie cu vacanţele românilor | Avertismentul experţilor: "Acum este perioada"

Nouă escrocherie cu vacanţele românilor | Avertismentul experţilor: "Acum este perioada"

Atenționare pentru toți românii care utilizează carduri bancare! Specialiştii în securitate cibernetică avertizează că infractorii au pus la cale o nouă escrocherie cu vacanțele românilor.

de Claudia Popovici    |    14 Noi 2023   •   17:23

Specialiștii atrag atenția că hoții încearcă să fure datele cardului prin intermediul platformelor de rezervări online pentru vacanțe.

Expertul în securitate cibernetică Mădălin Dumitru a explicat în direct, la Antena 3 CNN, cum putem evita o astfel de situație.

"Acum este perioada în care toată lumea își rezervă vacanțele pentru Sărbătorile de iarnă și sunt atacate aceste platforme, unde sunt păcăliți deținătorii de pensiuni de hoteluri să-și introducă parolele și credențialele.

Ulterior, se preia accesul asupra acestor platforme și se trimit mesaje celor care și-au rezervat vacanțele.

Practic, li se trimite un link unde trebuie să își introducă datele cardului. Evident că link-ul respectiv aparține atacatorilor și așa sunt fraudați. Trebuie să-mi pun anumite întrebări ca utilizator înainte de a decide și evident, trebuie să fiu foarte atent.

De obicei, adresele cu link-urile respective nu au nicio legătură. Sunt similare cu cele ale platformei, dar nu au nicio legătură. Poate să fie modificată o literă,deci atenție mare din partea utilizatorului", a spus expertul în securitate cibernetică Mădălin Dumitru a explicat în direct, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close