Antena 3 CNN Actualitate Noua taxă auto ieftineşte maşinile la mâna a doua

Noua taxă auto ieftineşte maşinile la mâna a doua

Noua taxă auto ieftineşte maşinile la mâna a doua
Sursa foto: Foto: INTACT Images
16 Dec 2011   •   21:13

Noua taxă auto ieftineşte maşinile la mâna a doua, dar nu şi pe cele noi. Românilor care au plătit-o deja le poate aduce o parte din bani înapoi.

2012 vine cu o taxă redusă cu un sfert. O taxă care se plăteşte nu numai pentru maşinile importate, ci şi pentru cele aflate în România înainte de 2007.

Pentru o maşină produsă în 2005, cu euro patru şi capacitate cilindrică de aproape două mii de centimetri cubi, taxa va fi de două mii de euro. Este mai mică cu 700 de euro decât până acum, dar totuşi destul de mare pentru o maşină care costă trei-patru mii de euro. 

O ieftinire vor face şi proprietarii maşinilor înmatriculate în România înainte de 2007, dacă vor vrea să îşi vândă maşinile, cumpărătorul fiind nevoit să plătească taxă de poluare.

Anul trecut s-au vândut 110 mii de autoturisme din parcul naţional. Din cele care se vând la anul, din importuri de second hand sau noi, statul vrea să strângă mai mult decât a luat anul acesta - 700 de milioane de lei. Dar este posibil să dea înapoi, contestatarilor, aproape 200 de milioane de lei.  

 


×
Subiecte în articol: taxa auto taxa de poluare
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close