Antena 3 CNN Actualitate Nouriel Roubini, avertisment asupra pericolelor ce amenință economia mondială: ”Avem probleme grave”

Nouriel Roubini, avertisment asupra pericolelor ce amenință economia mondială: ”Avem probleme grave”

Celebrul Nouriel Roubini avertizează asupra pericolelor care ameninţă economia mondială. Mai mult, explică şi cauzele pentru care oamenii tind să voteze partide extremiste.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Mai 2024   •   19:20

Declaraţiile au fost făcute într-un interviu la Black Sea and Balkans Security Forum, organizat de New Strategy Center, unde Antena 3 CNN este partener media.

Întrebat de Radu Tudor care sunt cele mai mari pericole pentru economia mondială acum, Nouriel Roubini a opinat că sunt mai multe pericole.

"Unul este riscul ca rivalităţile geopolitice să ducă la o fragmentare a economiei globale, la protecţionism, la decuplare, la neasumarea riscurilor, la deglobalizare, la balcanizarea lanţurilor de aprovizionare.

Geopolitica duce la trenduri restrictive din punct de vedere al bunurilor, al serviciilor, în ceea ce priveşte starea oamenilor, în ce priveşte capitalul, datele, tehnologia, informaţiile. Această fragmentare nu este bună pentru întreaga lume.

Avem probleme grave legate de schimbările climatice care vor afecta viitorul nostru şi pe cel al copiilor noştri şi, de asemenea, avem provocări care provin din instabilitatea socială şi politică, din atacurile la adresa democraţiei care creează tensiuni socio-politice, nu doar din cauza inegalităţilor legate de venituri şi de stilul de viaţă, ci şi din cauza nesiguranţei economice. Şi tocmai această nesiguranţă economică îi împinge pe mulţi să voteze cu partide radicale, extremiste, fie din extrema dreaptă, fie din cea stângă, ceea ce nu face bine economiei", a spus celebrul economist Roubini.

Nouriel Roubini este laureat al premiului Nobel pentru Economie.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Rezultate LOTO 6/49, Joker, 5/40, Noroc, duminică, 16 iunie 2024
x close