Antena 3 CNN Actualitate Nu mai există ”gerul Bobotezei”. Specialiștii avertizează: ”Joaca de-a Dumnezeu e periculoasă!”

Nu mai există ”gerul Bobotezei”. Specialiștii avertizează: ”Joaca de-a Dumnezeu e periculoasă!”

Nu mai există ”gerul Bobotezei”. Specialiștii avertizează: ”Joaca de-a Dumnezeu e periculoasă!”
06 Ian 2018   •   08:59

”Gerul Bobotezei” va fi mâine unul cam… tropical. Sunt așteptate valori maxime de 16 grade Celsius. Climatologii spun că acesta este efectul dereglării climei. Din ce cauză? Părerile sunt împărțite, unii spun că este un fenomen natural, alții că de vină ar fi industria. Există însă și o altă explicație: experimentarea în ultima jumătate de secol a armelor care produc ”războiul geofizic”.

Prima zi de ianuarie a fost una caldă, cu valori maxime de 9 până la 14 grade Celsius în majoritatea zonelor țării. A urmat o „răcire”, cu valori maxime cuprinse între  3 și 8 grade, tot cu plus. În fine, sâmbătă ar trebui să ne așteptăm la ”Gerul Bobotezei”, când ”crapă pietrele de frig”, când ni se lipesc nările de ger. Ei, bine, pe 6, 7 și 8 ianuarie, temperatura va crește la valori cuprinse între 8 și 15 grade. În București este așteptat un aer de aprilie, cu 16 grade ziua. Abia în perioada 8 – 14 ianuarie, temperaturile ”scad” din nou la maxime cuprinse între 3 și 6 grade. Tot pozitive, scrie libertatea.ro.

Cu toate acestea, meteorologii spun că media temperaturilor primei luni din 2018 va fi de minus 2,1 grade. Asta pentru că vor apărea scăderi bruște de temperatură, intercalate între perioade anormal de calde.

×
Subiecte în articol: Boboteaza ger
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close