Antena 3 CNN Actualitate Biroul Electoral Central a respins anularea alegerilor în Sectorul 1

Biroul Electoral Central a respins anularea alegerilor în Sectorul 1

Biroul Electoral Central a respins, cu 12 voturi la 5, contestația depusă de PSD cu privire la alegerile desfășurate în Sectorul 1. Candidatul PSD și primarul în funcție, Dan Tudorache, ceruse, prin avocatul său, anularea alegerilor sau renumărarea voturilor de la secțiile din sector în contextul suspiciunilor de fraudă.

Biroul Electoral Central a respins anularea alegerilor în Sectorul 1
de Adrian Iclozan    |    30 Sep 2020   •   16:31

În paralel, candidatul USR-PLUS, Clotilde Armand, a anunțat, marți noaptea, dar și în cursul zilei de miercuri, că este noul primar ales în această circumscripție, fără să mai aștepte anunțul B.E.C.

Biroului Electoral Central a mai hotărât ca decizia referitoare la renumărarea voturilor să fie luată de către Biroul Electoral al Sectorului 1.

Înaintea acestei decizii au existat speculații că, în cazul în care competența renumărării voturilor ar reveni Biroului Electoral de sector, acesta ar urma să respingă solicitarea PSD, sub pretextul că social-democrații nu au depus în timp util o întâmpinare în acest sens.

Primarul în funcție, Dan Tudorache, s-a aflat, miercuri, la Biroul Electoral de sector, în mijlocul câtorva zeci de susținători care și-au reiterat cererea de renumărare a voturilor.

El a acuzat dubla măsură a USR, care a cerut renumărarea voturilor la Sectorul 5 dar s-a opus unui astfel de demers la Sectorul 1.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand Dan Tudorache
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close