Antena 3 CNN Actualitate Nu va mai fi nevoie de autorizație de construcție pentru aceste lucrări și locuințe. Guvernul a aprobat proiectul de lege

Nu va mai fi nevoie de autorizație de construcție pentru aceste lucrări și locuințe. Guvernul a aprobat proiectul de lege

Conform datelor transmise de Ministerul Dezvoltării, anumite lucrări și construcții nu vor mai avea nevoie de autorizație, ca până acum.

Nu va mai fi nevoie de autorizație de construcție pentru aceste lucrări și locuințe. Guvernul a aprobat proiectul de lege
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    30 Mar 2023   •   21:32

În mediul rural, se vor putea construi, doar cu notificarea primăriei, locuințe unifamiliale pentru folosința proprie, cu parter, fără subsol, de 150 mp, pe bază de proiecte proprii, întocmite de specialiști sau proiecte tip puse la dispoziție de autoritățile locale. 

De asemenea, cu notificarea primăriei și fără autorizație de construcție, se vor putea închide balcoanele în blocuri, se vor putea construi garaje, terase acoperite, pergole sau bucătării de vară.

Citește și: Românii care plantează flori sau copaci pe spațiile verzi din jurul blocurilor riscă amenzi! Ce autorizație trebuie să ceară

Autorizațiile de construcţie vor putea fi emise în doar 65 de zile

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de Lege privind Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor, act normativ care permite emiterea de autorizații de construcție mult mai repede și cu mai puțină birocrație, anunţă Ministerul Dezvoltării.

Astfel, termenul de emitere, care, astăzi, în practică, poate ajunge și la un an, va fi redus la 65 zile, subliniază ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

"Este cel mai important act normativ în construcții din ultimii 20 de ani, care eficientizează și simplifică procesele de avizare, autorizare și monitorizare în domeniile urbanismului, amenajării teritoriului și construcțiilor.

Este o lege extrem de așteptată de domeniile de specialitate, și nu numai, care codifică 17 acte normative diferite în vigoare.", a declarat ministrul.

Proiectul de lege, care va merge în Parlament, modifică și pune la un loc 17 acte normative mai vechi și își propune să simplifice procedura de aprobare a noilor construcții.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close