Antena 3 CNN Actualitate Numărul magazinelor "de vise" din Bucureşti a scăzut cu 60%

Numărul magazinelor "de vise" din Bucureşti a scăzut cu 60%

Numărul magazinelor "de vise" din Bucureşti a scăzut cu 60%
Sursa foto: Foto: Antena 3
01 Apr 2011   •   20:03

Prefectura Capitalei a anunţat, vineri, că numărul buticurilor ce comercializează produse etnobotanice a scăzut cu două treimi din decembrie 2010 şi până acum, potrivit Mediafax. Astfel, din cele 107 "magazine de vise" au rămas în prezent doar 35.

Mai mult decât atât, în urma unui control efectuat de Brigada de combatere a criminalităţii organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog, alte cinci magazine din cele 35 au fost închise temporar joi noapte. Autorităţile au ridicat pentru expertizare puţin peste 200 de grame de etnobotanice, în valoare de peste 22.000 de lei.

De asemenea, în urma controlului au fost date zece amenzi, în valoare totală de 57.600 de lei, iar şapte persoane s-au ales cu dosare penale.

"Toate substanţele au fost înaintate către Laboratorul Central de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul IGPR, pentru expertizare", mai informează Instituţia Prefectului, într-un comunicat de vineri, care anunţă că verificările "vor continua".

Comercializarea produselor etnobotanice la o distanţă mai mică de 1,5 kilometri de şcoli, cămine, biblioteci, tabere şcolare, biserici, spitale şi gări au fost interzise, în urma unei decizii a CGMB din 17 decembrie 2010.

×
Subiecte în articol: etnobotanice Capitală
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close