Antena 3 Actualitate Numele ISU implicat într-o escrocherie

Numele ISU implicat într-o escrocherie

16 Mar 2016   •   18:30
Numele ISU implicat într-o escrocherie

ISU București-Ilfov avertizează că persoană care se dă drept angajat ISU încearcă să ofere bucureștenilor servicii contra-cost în domeniul situaților de urgență, potrivit DCnews.ro.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă precizează că este o metodă de înşelăciune. ISU nu efectuează controale şi verificări la locuinţele cetățenilor. Sursa citată adaugă că persoana care se dă drept angajat ISU nu reprezintă instituţia şi utilizează fără drept elementele de identificare ale ISU pe înscrisurile pe care le înmânează cetățenilor.

"În fapt, este utilizat însemnul heraldic al instituției, precum și o ștampilă falsificată pentru a-i convinge pe cetățeni să apeleze la o anumită entitate juridică, specializată pentru prestarea de servicii în domeniul situațiilor de urgență. Motivarea acestui demers este dată de presupuse reglementări legislative intrate în vigoare recent, în caz de neconformare cetățenii urmând a suporta sancțiuni financiare", precizează un comunicat al IGSU.

"Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Dealul Spirii' București-Ilfov NU efectuează controale și verificări la locuințele particulare ale cetățenilor, cu excepția situațiilor când există în curs de soluționare o petiție sau o sesizare. În aceste cazuri, pompierii poartă ținuta militară și trebuie să dețină asupra lor și să prezinte legitimația de control", mai precizează documentul citat.

Persoanele care au interacționat cu persoane care au pretins prestarea de servicii în numele ISU sau care au primit astfel de documente sunt rugate să anunțe de urgenţă Poliţia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close