Antena 3 CNN Actualitate NUNTA ANULUI. Fostul principe Nicolae s-a căsătorit cu Alina Binder (FOTO+VIDEO)

NUNTA ANULUI. Fostul principe Nicolae s-a căsătorit cu Alina Binder (FOTO+VIDEO)

NUNTA ANULUI. Fostul principe Nicolae s-a căsătorit cu Alina Binder (FOTO+VIDEO)
Sursa foto: foto: captura Antena 3
30 Sep 2018   •   16:59

NUNTA ANULUI. 17.00 Unul dintre cele mai așteptate momente ale zilei a fost cel al salutului celor doi miri de la balconul Cazinoului din Sinaia.

După momentul aclamat de mulțimea adunată în fața cazinoului, mirii s-au întors în sală, acolo unde au primit invitați din 13 țări.

NUNTA ANULUI. 16.30 Fostul principe Nicolae și Alina Binder au ajuns la Cazinoul din Sinaia.

Cei doi au salutat de la balcon mulțimea care i-a așteptat ca să-i felicite și să le ureze Casă de Piatră!

NUNTA ANULUI. 16.00: Românii i-au aplaudat pe miri în fața bisericii.

Cei doi au plecat într-o caleașca albă către Cazinoul din Sinaia, așa cum s-a întâmplat în urmă cu zeci de ani, la nunta principesei Ileana, fiica Regelui Ferdinand. 

NUNTA ANULUI. 15.40: IPS Calinic i-a adus un omagiu Regelui Mihai la ceremonia de nuntă. „Un adevărat român rege și un rege adevărat român. Este rege istoric (...) Model de familist. Necăjit că a avut doar fete, nu a avut un băiat, dar i-a dat un băiat”, a declarat înaltul prelat.

NUNTA ANULUI. 15.00: Ceremonia de nuntă a fostului principe Nicolae și Alina Binder continuă la Biserica Sf Ilie din Sinaia. Mirilor li se pune coroana, ceea ce semnifică taina căsătoriei.

NUNTA ANULUI. 14.36: A început ceremonia de nuntă. Mirii sunt vizibil emoționați. Un sobor de 10 preoți oficiază nunta. Nicolae și Alina sunt cununați de pe IPS Calinic. Alina Maria, soţia lui Nicolae, poartă o rochie creată de un designer român, cu subtile motive populare.

Invitaţii au avut drept dress code rochii de zi şi pălărie pentru doamne şi domnişoare şi costum ori uniformă pentru domni.

NUNTA ANULUI. 14.31: Mirii au ajuns la biserică, au fost întâmpinați cu aplauze. Momente emoționante acum. Oamenii au strigat ”Nicolae” şi ”Fericire”.

Organizatorii au umplut lăcaşul de cult cu buchete de hortensii şi trandafiri albi, aceleaşi flori fiind aşezate şi pe treptele bisericii. În faţa bisericii a fost amplasat un ecran mare pe care poate fi vizionată ceremonia.

Muzica este asigurată de Corul Operei române, care la intrarea miresei cântă imnul mirilor ”Vino din Liban, mireasă”.

Cununia este oficiată de Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului şi un sobor de preoţi.

NUNTA ANULUI. 14.26: Domnișoarele de onoare și părinții miresei au ajuns la biserică. Printre domnișoare se află și Elisabeta Karina de Roumanie, sora fostului principe Nicolae.
 

NUNTA ANULUI. 14.13: Nașii au sosit la biserică în urmă cu puțin timp. Fostul principe Nicolae și Alina Binder au două perechi de nași.

Potrivit biroului de presă al nepotului regelui Mihai, naşi sunt Liviu şi Simona Popescu, Constantin Filitti şi Alexandra Butculescu-Filitti.

Printre invitaţi se numără şi generalul Gelaledin Nezir, omul care a stat în spatele funeraliilor Regelui Mihai.

NUNTA ANULUI. 14.06: Imagini live din biserică.

NUNTA ANULUI. Ora 14.00: 53 de Juni ai Brașovului participă la eveniment și va însoți cuplul până la cazinou. Aceștia vor mai rămâne la dipoziția tinerilor căsătoriți. Și Episcopul Calinic a ajuns la biserică. La 14.20 va intra mireasa în biserică.

NUNTA ANULUI. Ora 13.48. Imagini spectaculoase de la biserica unde va avea loc ceremonia. A apărut și coloratul alai de nuntă. Au apărut și preoții care vor oficia ceremonia. Antena 3 are și primele imagini din interiorul bisericii.

NUNTA ANULUI. Ora 13.00. Nepotul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae, se căsătoreşte cu Alina Binder, petrecerea urmând să aibă loc la Cazinoul din Sinaia.

NUNTA ANULUI. Invitații au început să sosească încă din jurul orei 13.00. Printre aceștia și primarul orașului Sinaia, care este singurul politician prezent la eveniment.

NUNTA ANULUI. „Nunta de astăzi este specială, după 70 de ani avem o nuntă regală, principele Nicolae este unicul moștenitor pe linie masculină a regelui Mihai, iar Sinaia înseamnă simbolul regalității, ceea ce înseamnă că familia regala are continuitate. Foarte multă lume pe bulevard, mulți ne-au sunat și ne-au întrebat unde se ține nunta. Biserica nu e întâmplătoare. Le urez casă de piatră. Ei s-au ocupat de pregătire, eu doar i-am ajutat, cu inchiderea bulevardului. Am luat măsuri de siguranță”, a declarat edilul la intrare în biserică.

CITIȚI Totul despre nunta anului

×
Subiecte în articol: invitati
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close