Antena 3 CNN Actualitate NUNTA ANULUI. Fostul principe Nicolae s-a căsătorit cu Alina Binder. Totul despre nunta anului

NUNTA ANULUI. Fostul principe Nicolae s-a căsătorit cu Alina Binder. Totul despre nunta anului

NUNTA ANULUI. Fostul principe Nicolae s-a căsătorit cu Alina Binder. Totul despre nunta anului
Sursa foto: Foto: Facebook/Nicolae al Romaniei
30 Sep 2018   •   10:03

NUNTA ANULUI. Nepotul Regelui Mihai, fostul principe Nicolae, s-a căsătorit cu Alina Binder duminică, petrecerea urmând să aibă loc la Cazinoul din Sinaia. În ziua nunţii de la Sinaia, familia regală a lipsit. Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu vizitează Alsacia, după cum a anunţat Casa Regală a României.

NUNTA ANULUI. Nepotul Regelui Mihai și aleasa lui, Alina Binder, și-au dorit o nuntă fastuoasă, care să aibă elemente de "nunta regală", deși niciun membru al Familiei Regale nu a participat la eveniment, cu exceptia Karinei, sora fostului principe.

NUNTA ANULUI. La marele eveniment vor lua parte peste 200 de invitaţi, printre care şi reprezentanţi ai mai multor familii regale din Europa. Marii absenţi vor fi însă chiar membrii Casei Regale din România: invitaţia la nuntă trimisă de Nicolae mătuşii sale Margareta, Custode al Coroanei, a fost înapoiată nedeschisă, semn că a fost refuzată. Mai mult, se pare că nici Principesa Elena, mama lui Nicolae, nu va participa la eveniment.

NUNTA ANULUI. BISERICA

Cununia religioasă a avut loc la Biserica Sf. Ilie din Sinaia, situată la intrarea în staţiune, iar un sobor de preoţi împreună cu IPS Calinic al Argeşului şi Muscelului au săvârşit Sfânta Taină a Cununiei.

NUNTA ANULUI. INVITAȚIILE

În invitatia pe care cei doi miri au trimis-o celor pe care i-au vrut alaturi de ei in aceasta zi speciala, au specificat clar tinuta obligatorie: pentru doamne - rochie de zi si palarie, iar pentru domni - uniforma, tinuta eleganta de zi sau costum de zi.

Legat de invitaţiile de nuntă, au ales să pună într-un plic ceva din manuscrisul Reginei. "Am vrut să legăm nunta un pic de familia mea, chiar dacă strămoşii mei nu vor fi prezenţi la nuntă. Alina o admiră foarte mult pe Regina Maria şi noi am vrut să includem ceva mic, dar semnificativ", a explicat Nicolae. De asemenea, el a dezvăluit că meniul va include şi bucate tradiţionale româneşti. Cuplul a spus şi că le vor fi alături peste 200 de persoane, invitaţi din România, dar şi de peste hotare - Europa, Statele Unite şi Australia", a spus Nicolae.

NUNTA ANULUI. ROCHIA

"Rochia de mireasa este foarte frumoasă. Pe ea sunt motive inspirate din portul bunicii mele, portul sasesc. Vor fi însă foarte discrete. Rochia este facută de un designer român", au fost singurele amănunte oferite de Alina Binder în ceea ce privește rochia de mireasă.

NUNTA ANULUI. INEL

Nicolae si Alina s-au logodit în urma cu un an, în străinătate. La petrecerea care a avut loc la Londra, în prezența câtorva apropiați, Alina a primit inelul de logodnă, care este unul deosebit. Bijuteria are ca piatră centrală un smarald, care este înconjurat de câteva diamante mici. Puțini sunt cei care știu că înainte de a primi inelul de logodna, tânăra primise de la Nicolae o pereche de cercei cu smarald.

NUNTA ANULUI. TORTUL

Alina şi Nicolae au avut de ales între trei reţete, dintre care una cu ciocolată. Încă nu ştim la care dintre torturi s-au oprit tinerii însurăţei, dar cu siguranţă este vorba despre un desert deosebit, care va fi şi ornat cu tot dichisul, ca la marile case regale.

NUNTA ANULUI. SORA LUI NICOLAE

Karina s-a nascut in 1989, din căsătoria Principesei Elena cu Robin Medforth-Mills, profesor la Universitatea Durham si fost oficial la ONU. Medforth Mills a murit in 2002, Principesa Elena fiind acum recasatorita.

Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills a vizitat Romania de cateva ori, mai ales in perioada in care fratele ei mai mare se afla in tara. Karina locuieste in Anglia si nasa ei de botez este regretata scriitoare britanica Catherine Cookson. După excluderea fostului principe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României și la șefia Casei Regale, locul lui a fost luat de sora sa, Elisabeta-Karina de Roumanie.

În prezent, ordinea de succesiune la tron și la șefia Casei Regale a României sunt determinate de Normele Organice ale Casei Regale a României. ASR Principesa Margareta a României este șeful Casei Regale și Custode al Coroanei României, iar primul succesor este ASR Principesa Elena, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, urmată de fiica ei, Elisabeta Karina.

Nepoata Regelui Mihai I, Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills s-a născut pe 4 ianuarie 1989. Ea a fost botezată după mătușa regelui Mihai, regina Elisabeta a Greciei, născută Principesă a României, prima fiică a Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria a României. Nașa ei de botez a fost cunoscuta scriitoare britanică Catherine Cookson.

Elisabeta-Karina este fiica Principesei Elena a României și a reputatului profesor britanic de geografie Robin Medforth-Mills, care a lucrat un timp în cadrul Organizației Națiunilor Unite, inclusiv în Sudan.

Elisabeta-Karina de Roumanie Medforth-Mills locuiește în prezent în Marea Britanie și nu vorbește limba română. Ea este o prezență discretă în spațiul public și a fost de câteva ori în România. Înainte de înmormântarea Regelui Mihai, Elisabeta-Karina a mai fost în România și în anul 2012, când și-a petrecut Crăciunul la Castelul Regal de la Săvârșin.

NUNTA ANULUI. RETRAGEREA TITLULUI

Reacţia publicului strâns la Palatul Regal, atunci când Nicolae a mers să îşi prezinte omagiile la moartea Regelui Mihai, dar şi în ziua înmormântării, a arătat că acesta beneficiază acum de simpatia pe care românii i-o purtau şi Regelui Mihai. Asta în ciuda deciziei luată chiar de rege de a-l exclude pe Nicolae din succesiunea la Coroana României.

În 2015, Regele Mihai a decis să îi retragă titlul de "Principe al României" nepotului său Nicolae şi să îl excludă din succesiunea la Coroana României. Mama fostului principe, Alteţa Sa Regală Principesa Elena, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta. Odată cu retragerea titlului de "Principe al României", nepotul regelui a căpătat apelativul de "domnul Medforth-Mills".

×
Subiecte în articol: familia regala
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close