Antena 3 CNN Actualitate O clădire de patru etaje ar putea apărea pe spaţiul verde al unui bloc din Capitală. Locatarii imobilului sunt scandalizaţi

O clădire de patru etaje ar putea apărea pe spaţiul verde al unui bloc din Capitală. Locatarii imobilului sunt scandalizaţi

O clădire de patru etaje ar putea apărea pe spaţiul verde al unui bloc din Capitală. Locatarii imobilului sunt scandalizaţi
18 Aug 2014   •   19:08

Locatarii unui bloc din sectorul 2 al Capitalei riscă să rămână fără spaţiul verde din faţa blocului. Firma care a cumpărat terenul are de gând să ridice o construcţie cu cel puţin patru etaje, la doar câţiva metri de geamurile bucureştenlor.

Terenul, care apare drept spaţiu verde în evidenţele Primăriei Generale, a fost retrocedat printr-o decizie a lui Adrian Videanu, pe vremea când era primarul Capitalei.

Noul proprietar a cerut deja toate aprobările de la primăria condusă de Neculai Onţanu pentru începerea construcţiilor. Şi va primi undă verde dacă va reuşi să obţină autorizaţiile necesare pentru a pune la pământ copacii.

Trei sute de metri pătraţi de spaţiu verde de pe strada Maşina de pâine din sectorului 2 al Capitalei ar putea fi acoperite de betoane. Un bloc ar putea fi ridicat acolo de proprietarul terenului. Oamenii sunt scandalizaţi.

Locatarii spun că nimeni nu s-a atins de spaţiul verde până acum cinci - şase ani de zile. Atunci, cel care a revendicat parcela şi a primit dreptul de proprietate printr-o decizie a primarului general de la acea vreme, Adriean Videanu, a început să taie arborii.

Anul acesta, noul proprietar al terenului a cerut primăriei conduse de Neculai Onţanu autorizaţie să ridice un bloc de minimum patru etaje.

Locatarii din zonă au contestat deja autorizaţia emisă de primăria lui Onţanu şi vor chiar să se adreseze instanţei dacă destinaţia terenului va fi schimbată. Se apară spunând că în registrul spaţiilor verzi, terenul apare drept SPAŢIU VERDE LÂNGĂ CONDOMINIU.

Reprezentanţii Primăriei sectorului 2 spun că sunt obligaţi de lege să emită un certificat de urbanism şi o autorizaţie de construcţie dacă proprietarul va veni cu toate documentele cerute.

×
Subiecte în articol: neculai ontanu
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close