Antena 3 CNN Actualitate O ieșeancă a găsit o hârtie veche de 50 de ani. Acum viața i s-a schimbat total! Ce scria pe ea

O ieșeancă a găsit o hârtie veche de 50 de ani. Acum viața i s-a schimbat total! Ce scria pe ea

O ieșeancă a găsit o hârtie veche de 50 de ani. Acum viața i s-a schimbat total! Ce scria pe ea
Sursa foto: foto: Pixabay.com
01 Ian 2018   •   16:11

"Munca innobileaza omul". Aceasta fraza este motto-ul dupa care se ghideaza familia Dascalu din Motca.

Dupa multi ani in care au muncit zi de zi, cu multa daruire si pasiune, au reusit sa amenajeze o gospodarie in adevaratul sens al cuvantului, in curtea lor. Aici sunt bine crescute, in sistem ecologic, vaci, pasari si tot ceea ce au vrut sa aiba Mihaela Dascalu si familia ei in curte, scrie BZI.

Dupa ce au reusit sa amenajeze mica ferma, o alta idee a prins contur si s-a concretizat recent: atestarea produsului traditional "Poale-n brau de la Cabana". Ideea de a atesta produsul traditional de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a venit dupa ce si-au dat seama ca au toate conditiile necesare pentru a pregati placinte ca pe vremea bunicilor.

Dupa ce au vazut ca toti cei care mancau placintele facute in cuptorul din curtea casei le recomandau sa isi deschida un magazin unde sa le vanda, s-au informat cum pot obtine toate actele ca gustul placintelor moldovenesti sa fie cunoscut tututor iesenilor si nu numai.

"Am vrut sa aratam ca avem si noi produse traditionale, facute dupa retete vechi, autentice. Noi preparam placintele cu ingrediente naturale, cu lapte proaspat de la vacutele noastre, oua sanatoase de la gaini crescute ecologic. Reteta placintelor e veche si a ramas mostenire de la bunica mea. Am construit un cuptor din caramizi si aici coacem placintele", spune Mihaela Dascalu.  

×
Subiecte în articol: poveste virala
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close