Antena 3 CNN Actualitate O nouă victimă a comunismului a fost deshumată, în Caraş-Severin

O nouă victimă a comunismului a fost deshumată, în Caraş-Severin

O nouă victimă a comunismului a fost deshumată, în Caraş-Severin
de M.T.    |    20 Sep 2013   •   17:17

La iniţiativa Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, astăzi au fost deshumate osemintele veteranului de război Ioan Ienea.

Acesta a fost arestat de Securitate în decembrie 1949, sub acuzaţia că ar fi acordat sprijin membrilor unei grupări de rezistenţă împotriva comunismului, însă a evadat.

Ascunzătoarea sa a fost înconjurată în februarie 1950 şi Ienea a fost împuşcat în cap, iar corpul i-a fost expus, pentru două zile, în faţa primăriei din Verendin.

Veteranul de război Ioan Ienea a fost deshumat în prezenţa rudelor sale, la peste 60 de ani de la moartea sa. Urmaşii săi spun că veteranul a fost omorât de securişti, după ce bărbatul a dus o viaţă pe fugă.

Ioan Ienea a fost înmormântat de soldaţi, fără ştirea familiei. Acum, după mai bine de 60 de ani, rudele sale vor putea să-l   înmormânteze în cimitirul din apropierea casei.

Ioan Ienea, zis Budarca, a fost cunoscut drept unul dintre cei mai mari contestatari ai regimului comunist si era, în anii '50, susţinător al organizaţiei colonelului Uţă.

×
Subiecte în articol: deshumare
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close