Antena 3 CNN Actualitate O nouă zi de proteste în România. 3.000 de manifestanţi, în mai multe oraşe

O nouă zi de proteste în România. 3.000 de manifestanţi, în mai multe oraşe

O nouă zi de proteste în România. 3.000 de manifestanţi, în mai multe oraşe
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Ian 2012   •   14:52
Update 20:30 - Mai mulți cititori Antena3.ro ne-au trimis pe adresa de e-mail [email protected] fotografii de la protestele din Oslo, Paris, Berlin sau Madrid. Le puteți vedea accesând acest link.

Update 20:00 -
 Potrivit situaţiei prezentate de purtatorul de cuvant al MAI, 3.000 de manifestanţi se aflau in strada la ora 18.00 in mai multe orase ale tarii.

Update 18:40 -
Conform autoritatilor, la ora 18.00 în Piaţa Universităţii din Capitală erau aproximativ 350 de persoane.

Update 17:50 -
Sâmbătă, între orele 18:00 - 20:00 orele Germaniei (19:00 - 21:00 orele României), peste 50 de studenţi vor manifesta în faţa ambasadei României de la Berlin, ne informează Mihai Cristian.

Update 17:00 -
Protestatarii continuă să se adune în Piaţa Universităţii. Oamennii scandează, în continuare, împotriva regimului Traian Băsescu.

Circa 100 de persoane s-au adunat şi în Timişoara, pentru a protesta în Piaţa Victoriei, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului condus de Emil Boc.

 


Update 16:30
- În urmă cu puţin timp a avut loc un incident în faţa Teatrului Naţional, în care a fost implicat un grup de la Noua Dreaptă. Tinerii au vrut să afişeze un banner cu însemnele Organizaţiei dar oamenii din zonă le-au cerut să plece. După un schimb de replici, cei câţiva membri ai Noii Drepte s-au retras. Incidentul nu a fost sancţionat de Jandarmerie.

Sute de oameni protestează în Piaţa Universităţii pentru a zecea zi consecutiv, în ciuda condiţiilor meteo de iarnă. Aproximativ 300 de profesori din cadrul filialei Sector 3 a FSLI s-au alăturat protestatarilor din Piaţa Universităţii, începând cu ora 15:00.


Circa 1.000 de persoane protestează şi la Craiova. 100 de jandarmi au fost mobilizaţi pentru a monitoriza protestul. Circulaţia pe principalele artere din oraş este blocată, la această oră.

În Piaţa Unirii din Cluj au început să se adune mai multe persoane, majoritatea militari în rezervă.

Protestatarii au ieşit din nou în stradă şi la Constanţa. Sute de oameni sunt aşteptaţi să vină şi să protesteze în faţa Prefecturii.

Premierul Boc a declarat că Guvernul răspunde politic în faţa Parlamentului şi este dreptul oamenilor să protesteze în stradă.
 


Ştire în curs de actualizare.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close