Antena 3 CNN Actualitate Olguța Vasilescu: Liberalii se împrumută de cinci ori mai mult ca PSD

Olguța Vasilescu: Liberalii se împrumută de cinci ori mai mult ca PSD

Lia Olguța Vasilescu acuză liberalii că se împrumută de cinci ori mai mult decât a făcut-o PSD, dar și că dobânzile plătite pentru bani sunt unele exorbitante.

Olguța Vasilescu: Liberalii se împrumută de cinci ori mai mult ca PSD
20 Mai 2020   •   16:14

"Un nou împrumut gigantic, de 3,3 miliarde de euro, a fost facut de Guvernul PNL. Numai dobânda la acest împrumut este de 1 miliard de euro.

De când a ajuns să conducă țara, guvernul lui Iohannis se împrumută, în medie, cu 77 de milioane de euro ÎN FIECARE ZI, bani care ar fi putut finanța construcția a 10 km de autostradă ZILNIC sau ar fi putut asigura plata ZILNICĂ a 250.000 de pensii medii.

Dobânzile la care România se împrumută în guvernarea Iohannis-Orban sunt imense, de trei ori mai mari decât Polonia (1.34%), dublu față de Ungaria (1.88%) ori Grecia (1.84%) si de 20 de ori mai mult decat Bulgaria.

Mai grav este insa ca nimeni nu intelege unde se duc acesti bani! In investitii nu, in cheltuieli pe sanatate nu (acolo totul e in carca autoritatilor locale), veniturile romanilor nu au crescut, la fel ca si alocatiile pentru copii, mediul de afaceri nu e sustinut... Si atunci de ce se imprumuta de 5 ori mai mult ca PSD?", scrie Lia Olguța  Vasilescu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Olguta Vasilescu PSD
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close