Antena 3 CNN Actualitate Scandal la Opera din Iași. Un balerin celebru, învinuit că intra peste colege la duș

Scandal la Opera din Iași. Un balerin celebru, învinuit că intra peste colege la duș

Acuzații de hărțuire sexuală la Opera din Iași. Mai multe balerine acuză un coleg că intra peste ele în vestiar atunci când făceau duș, după reprezentație.

Scandal la Opera din Iași. Un balerin celebru, învinuit că intra peste colege la duș
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2022   •   19:56

Balerinul în cauză spune că s-a întâmplat rar și doar când voia să se spele pe mâini.

Balerinele care au formulat acuzațiile au vrut să-și păstreze anonimatul, dar colegul lor acuzat este un personaj celebru, informează Ziarul de Iași.

O plângere de hărțuire sexuală, semnată de opt balerine, a ajuns pe biroul managerului Andrei Fermeșanu.

Balerinul Vlad Mărculescu a negat acuzațiile, admițând că singurele momente în care a intrat în vestiarul femeilor au fost cele în care a vrut să folosească chiuveta aflată la intrare să se spele și doar când ușa era deschisă.

"Intra în vestiar când era ușa închisă, fără să bată la ușă"

"Nu ai cum să încurci vestiarele și nici să spui că există acolo ceva: resurse, apă, lumină, căldură, habar n-am, ce nu găsești în vestiarul bărbaților", a explicat unul dintre angajații de la Departamentul Tehnic al instituției.

Din cele 14 femei surprinse dezbrăcate în vestiar, cel puțin 8 dintre ele au semnat o hârtie în care îl acuză pe Mărculescu de agresiune sexuală.

"Intra în vestiar când era ușa închisă, fără să bată la ușă, i s-a spus de nu știu câte ori să nu mai intre și dacă nu a înțeles, au făcut și fetele o plângere. Ăsta este felul lui, îl știm de mic, de când lucrează aici, ne-am obișnuit cu el, dar acum a sărit calul: nu poți să intri într-un vestiar de fete când vrei tu. Normal că i s-a atras atenția o dată, de două ori, dar dacă nu s-a înțeles de vorbă bună, unde să se plângă fetele dacă nu la conducere?", a spus una dintre persoanele din zona de pregătire artistică de la Operă.

Andrei Fermeșanu, managerul Operei din Iași, a confirmat faptul că a fost primită o plângere pe numele lui Vlad Mărculescu.

×
Subiecte în articol: balerin Opera din Iași Vlad Mărculescu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close