Antena 3 Actualitate Operaţie dificilă în Capitală: Copil de trei ani, supus unei intervenţii de extirpare a unor tumori la ochi

Operaţie dificilă în Capitală: Copil de trei ani, supus unei intervenţii de extirpare a unor tumori la ochi

02 Iun 2009   •   21:10
Operaţie dificilă în Capitală: Copil de trei ani, supus unei intervenţii de extirpare a unor tumori la ochi
Sursa foto: Operatie

Operaţie extrem de dificilă, la Spitalul de Oftalmologie din Bucureşti. Un copil de nici trei ani a fost supus marţi dimineaţă unei intervenţii chirurgicale pentru extirparea unor tumori la ochi.

Retinoblastomul, aşa cum se numeşte boala, este extrem de rar în lume. Există în jur de 10, 15 cazuri pe an în România.

Singura soluţie pe care au găsit-o medicii a fost extirparea globilor oculari. Şi asta din cauză că tumora s-a extins şi la zona cerebrală.

Este cea mai complicată formă a bolii. Băiatul a urmat deja chimio şi radioterapie, dar medicii nu pot spune încă dacă el va supravieţui acestei încercări.

Dacă tumora ar fi fost descoprită mai devreme, şansele de vindecare ar fi fost mai mari.

Pentru depistarea din vreme a acestor tumori este nevoie de controale oftalmologice încă din primele zile de viaţă. Iar în familiile în care au mai existat astfel de cazuri, controalele trebuie făcute mai des până la vârsta de 5 ani, pentru că cele mai multe tumori ale retinei apar din cauza unor mutaţii genetice care se transmit la naştere.

Antena 3Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close