Antena 3 CNN Actualitate Operaţiunea "Capuşa" continuă! Înarmate cu insecticid, autorităţile au declarat război inamicului din iarbă

Operaţiunea "Capuşa" continuă! Înarmate cu insecticid, autorităţile au declarat război inamicului din iarbă

Operaţiunea "Capuşa" continuă! Înarmate cu insecticid, autorităţile au declarat război inamicului din iarbă
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Apr 2012   •   07:52

Operaţiunea de exterminare a căpuşelor a început aseară în Capitală. Primaria Generală şi-a trimis oamenii în teren cu soluţii speciale pe care să le pulverizeze în parcuri. Primele vizate de această acţiune au fost parcurile Bordei, Floreasca şi Izvor.

Înarmaţi cu tuburi pline cu insecticid, angajaţii de la Administraţia Lacurilor şi Parcurilor au lucrat până la miezul nopţii.

Dezinsecţia i-a bucurat pe locuitorii din zonă care se tem să se plimbe prin parc ca nu cumva să fie muşcaţi de căpuşe.

"E un lucru necesar. Am avut nişte probleme din cauza asta. Anul trecut am fost internat în spital o săptămână după ce am început să vad în ceaţă cu un ochi. Am reuşit să ajung la un medic care mi-a explicat că e o boală pe care o iei de la căpuşă" a declarat un bucureştean.

Autorităţile se grăbesc să termine operaţiunea din parcuri până la 1 mai.

Acţiunea va continua şi în această seară când vor fi tratate parcurile Carol şi Cişmigiu, urmând ca vineri să fie stropite cu insecticid parcurile Circului şi Herăstrău. Acţiunile de dezinsecţie vor avea loc între orele 21 şi 24. Zonele vizate cu precădere sunt locurile de joacă pentru copii şi spaţiile special amenajate pentru câini.

×
Subiecte în articol: capusa insecticid
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close