Antena 3 CNN Actualitate Opoziția încearcă să rupă coaliția. PNL și USR vor să înceapă negocierile cu Tăriceanu

Opoziția încearcă să rupă coaliția. PNL și USR vor să înceapă negocierile cu Tăriceanu

Opoziția încearcă să rupă coaliția. PNL și USR vor să înceapă negocierile cu Tăriceanu
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
26 Oct 2018   •   16:17

Opoziţia încearcă să rupă coaliţia de Guvernare şi îl curtează pe Călin Popescu Tăriceanu. 

Cei de la PNL vorbesc despre o posibilă colaborare cu ALDE în contextul unor viitoare modificări ale legislaţiei din Justiţie. 

Liberalii pun însă şi o condiţie: Liviu Dragnea să nu poată participa în niciun fel la elaborarea noilor acte normative pentru că "ar vicia întregul proces".

„Vreau să văd de la domnul Tăriceanu disponibilitate pentru dialog pe toate recomandările Comisiei de la Veneția. Nu spun că toate ar trebui implementate, dar măcar să putem să avem un dialog onest și constructiv, să nu mă mai trezesc cu inițiative din partea sa și a domnului Dragnea legate de protocoale, băgate pe sub masă. Dacă vrem un dialog trebuie să îl facem așezat, fără să ne suspectăm unii pe alții că avem mize și tot felul de interese legate de aceste modificări. Domnul Dragnea ar trebui să stea în afara acestei mese, pentru că, cu el la masă e viciat tot procesul”, a declarat Alina Gorghiu. 

Acelaşi semnal vine şi de la USR. Partidul condus de Dan Barna vrea să înceapă negocierile cu ALDE. Pentru început, pe tema acordului propus de Călin Popescu Tăriceanu la Cotroceni, pe tema justiţiei, a anunţat Stelian Ion.

„E foarte important să începem să avem o discuţie cu cei de la ALDE, poate reuşim să găsim o cale de dialog cu ei, mai degrabă decât cu cei din PSD, pentru că acolo interesele sunt cu totul altele, sunt directe, în sensul de a dezincrimina foarte multe fapte. Poate reuşim să găsim un numitor comun şi într-adevăr să modificăm câteva articole, dar astfel încât să salvăm Codul penal şi Codul de procedură penală. Dacă găsim o cale de compromis cu ALDE pe chestiuni de principii, da, ar fi bine-venită o astfel de discuţie”, a spus Stelian Ion. 

 

×
Subiecte în articol: Tariceanu opozitia USR PNL
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close