Antena 3 CNN Actualitate Oprescu: Marşul poliţiştilor de la Cotroceni a fost spontan, nu-l puteam opri (VIDEO)

Oprescu: Marşul poliţiştilor de la Cotroceni a fost spontan, nu-l puteam opri (VIDEO)

Oprescu: Marşul poliţiştilor de la Cotroceni a fost spontan, nu-l puteam opri (VIDEO)
27 Sep 2010   •   16:43

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut câteva precizări, luni, în legătură cu marşul poliţiştilor care au ieşit vineri să protesteze. Edilul şef susţine marşul a fost unul spontan şi că, potrivit Constituţiei, primarul nu poate opri o asemenea manifestare. totodată, acesta a făcut un apel "la înţelepciune şi echilibru, în litera şi spiritul legii" la organizatorii şi participanţii viitoarelor mitinguri.

"În legătură cu marşul spontan, poziţia instituţiei primarului general este echidistantă şi neutră, în spiritul articolului 39 din Constituţia României. (...) Reamintesc că Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat manifestările organizate de confederaţia Cartel Alfa pentru perioada 23, 24 şi 27 septembrie între orele 11:00 şi 18:00, strict cu desfăşurarea manifestării în Piaţa Victoriei. Niciunul din organizatori nu a solicitat vreodată desfăşurarea vreunui marş. Acesta a fost o manifestare spontană a participanţilor", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul a ţinut să precizeze că le-a cerut organizatorilor mitingului să respecte siguranţa cetăţenilor şi să evite actele sociale.

"Primarul general nu poate opri un marş spontan, conform art. 39 din Constituţie, şi nu poate lua măsuri de amendare sau sancţionare potrivit legilor în vigoare, însă le-a cerut organizatorilor mitingului, în calitate de edil şef al Capitalei să respecte ordinea oraşului, siguranţa cetăţenilor şi evitarea actelor sociale, ceea ce s-a şi întâmplat", a spus primarul general.

Sorin Oprescu a mai subliniat că nu doreşte ca persoana sa, respectiv instituţia pe care o conduce "să fie implicate în comentarii tendenţioase de natură politică, din orice parte ar veni ele".

"Având în vedere că în perioada următoare s-au depus cereri pentru noi manifestaţii, vreau să fac un apel la organizatori şi participanţi, la înţelepciune şi echilibru, în litera şi spiritul legii în menţinerea ordinii publice. Nimeni, nici eu, nu poate contesta dreptul cetăţenilor de a manifesta democratic dar fără a crea perturbări majore în viaţa normală a oraşului şi cu atât mai mult prezenţa de acte antisociale", a mai spus Sorin Oprescu.



Antena3.ro



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close