Antena 3 CNN Actualitate Oprescu şi Hellvig au semnat contractul pentru finanţarea pasajului Piaţa Sudului cu fonduri UE

Oprescu şi Hellvig au semnat contractul pentru finanţarea pasajului Piaţa Sudului cu fonduri UE

Oprescu şi Hellvig au semnat contractul pentru finanţarea pasajului Piaţa Sudului cu fonduri UE
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    26 Oct 2012   •   18:26

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Dezvoltării Regionale, Eduard Hellvig, au semnat, vineri, contractul pentru finanţarea pasajului rutier Piaţa Sudului, o investiţie de peste 127 de milioane de lei, din care 96.428.000 de lei fonduri nerambursabile UE şi de la bugetul de stat.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului este cel mai mare proiect din Bucureşti realizat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013. Cu această lucrare se va închide principalul inel de circulaţie din Capitală, iar în zonă timpul de aşteptare în trafic se va reduce cu 74,2 la sută, potrivit Primăriei Capitalei, informează Mediafax.

Valoarea totală a proiectului este de 127.140.761 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 96.428.030 de lei. Din această sumă, 85.125.468 de lei reprezintă fonduri europene, restul fiind contribuţia de la bugetul naţional.

Municipalitatea va suporta diferenţa de 30,7 milioane de lei pentru finanţarea proiectului.

Primarul Capitalei a precizat că este pregătit caietul de sarcini pentru lansarea licitaţiei şi a estimat că la începutul lunii martie 2013 vor fi muncitori "cu lopeţile pe-acolo".

Durata proiectului este de 26 de luni, dintre care 18 luni sunt pentru execuţia lucrărilor, iar opt luni sunt prevăzute pentru activităţile de management.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului se va realiza pe direcţia Calea Văcăreşti - strada Niţu Vasile şi va avea o lungime de 356 de metri, dintre care rampa spre Văcăreşti va avea 111 metri, iar rampa spre Niţu Vasile - 160 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălţimea de cinci metri.

De asemenea, vor fi construite patru pasaje pietonale subterane care vor traversa intersecţia Piaţa Sudului. La suprafaţă, în intersecţia Calea Văcăreşti - Şoseaua Olteniţei - strada Niţu Vasile va fi amenajat un sens giratoriu cu patru benzi de circulaţie şi vor fi refăcute liniile de tramvai şi troleibuz, zonele pietonale şi spaţiile verzi.

Proiectul presupune ocuparea unei suprafeţe de 36.951 de metri pătraţi prin efectuarea lucrărilor, dintre care vor fi refăcute suprafeţe de 11.000 de metri pătraţi de carosabil, peste 5.800 de metri pătraţi de trotuare şi 2.700 de metri pătraţi de spaţiu verde. Totodată, vor fi create 100 de locuri de muncă în faza de execuţie.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close