Antena 3 CNN Actualitate Cum arată un oraș din România după două luni în care asistații social au făcut curățenie pentru a-și primi banii de la primărie

Cum arată un oraș din România după două luni în care asistații social au făcut curățenie pentru a-și primi banii de la primărie

Primarul din orașul Marghita, Județul Bihor, Marcel Sas-Adăscăliţii i-a pus la muncă pe beneficiarii de ajutoare sociale, imediat ce a fost ales în funcție. "Am făcut un program strict pentru fiecare beneficiar, iar cei care nu l-au respectat suportă consecinţele.

Cum arată un oraș din România după două luni în care asistații social au făcut curățenie pentru a-și primi banii de la primărie
Sursa foto: Facebook/ Marcel Sas Adascalitii
de Mia Lungu    |    02 Ian 2021   •   21:50

Dacă un asistat social are cinci zile pe lună de lucrat şi se prezintă doar în patru zile, pierde ajutorul social”, spune edilul.

Asistaţii au adunat gunoaiele din parcurile oraşului, au măturat străzile şi parcările şi au curăţat şanţurile şi rigolele. De asemenea, alături de angajaţii Primăriei, au igienizat şi făcut reparaţii şi în clădirile oraşului, precum săli de sport sau case sociale, conform bihoreanul.ro.

„Beneficiarii de ajutoare sociale au lucrat în principal la curăţenie în zonele verzi din oraş. Am făcut un program strict pentru fiecare beneficiar, iar cei care nu l-au respectat suportă consecinţele. Dacă un asistat social are cinci zile pe lună de lucrat şi se prezintă doar în patru zile, pierde ajutorul social”, a declarat primarul orașului.

În luna decembrie, din cei 108 cetățeni ai orașului care primesc ajutoare sociale, 18 au fost apţi de muncă, dar doar 16 au şi respectat programul impus de Primărie, aşa că doi nu vor mai primi de acum ajutorul de la stat.

„În luna noiembrie a fost la fel, două persoane au rămas fără bani”, a mai spus Sas-Adăscăliţii.

#CurateniaGenerală cu angajații primăriei și cei care primesc ajutor social, în zona parcului de lângă Ocolul Silvic,...

Posted by Marcel Sas Emil Adascalitii on Wednesday, 30 December 2020

Primarul va face verificări în cazul asistaţilor care nu sunt apţi de muncă, pentru că numărul lor este supect de mare

Aflat la primul mandat, după ce a candidat ca independent, Marcel Sas-Adăscăliţii a luat şi decizii privind transparentizarea Primăriei Marghita. Şedinţele de Consiliu Local sunt transmise în direct pe Facebook şi tot pe reţeaua de socializare primarul publică zilnic noutăţi privind activitatea sa şi a colegilor săi. 

×
Subiecte în articol: ajutoare sociale curatenie beneficiari
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close