Antena 3 CNN Actualitate Orient Express, vandalizat în România? Trenul a plecat din Sighişoara cu trei geamuri sparte

Orient Express, vandalizat în România? Trenul a plecat din Sighişoara cu trei geamuri sparte

Orient Express, vandalizat în România? Trenul a plecat din Sighişoara cu trei geamuri sparte
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Sep 2012   •   14:09
Şeful trenului Orient Express a anunţat, la scurt timp după ieşirea din Sighişoara, că mai multe geamuri au fost sparte, relatează Mediafax. În timpul anchetei nu s-a putut stabili dacă geamurile au fost distruse intenţionat sau dacă pe drum a avut loc un accident provocat din cauze ce urmează să fie identificate.

Fotografiile şi măsurătorile s-au făcut în gara de la Curtici, unde s-a constatat că sunt trei geamuri sparte, la vagoanele 12, 13 şi 14.

Nu există martori care să fi văzut momentul în care geamurile au fost sparte.

Trenul Orient Express a revenit, sâmbătă, de la Istanbul la Gara de Nord din Bucureşti, de unde a plecat duminică spre Budapesta.



Firma Venice Simplon Orient Express organizează în fiecare an, începând din 2000, călătoria cu acest tren special, pe ruta Paris - Viena - Budapesta - Sinaia - Bucureşti - Varna - Istanbul - Bucureşti - Sinaia - Budapesta - Viena - Veneţia.

Preţul unei călătorii cu Orient Express pe segmentul Istanbul - Veneţia costă, anul acesta, 10.540 de euro. În 2013, preţul va ajunge la peste 14.000 de euro.

Orient Express a pornit în prima sa călătorie în octombrie 1883. Tras de locomotivă cu aburi, trenul a plecat de la Paris, a traversat Alpii, a trecut prin Budapesta şi Bucureşti şi s-a oprit la Constantinopol.



De-a lungul vremii, Orient Express a purtat tot felul de personaje, de la celebrităţi la indivizi consideraţi dubioşi. Anii '20 au fost perioada în care Orient Express s-a bucurat de cea mia mare popularitate.


În acea perioadă, celebra autoare Agatha Christie a scris romanul de succes "Crima din Orient Express", care, ulterior, a fost ecranizat.






 

 

 

×
Subiecte în articol: sighisoara
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close