OTRAVĂ în alimentele din România. "Este responsabilă de îmbolnăvirea cu CANCER de sân"

de O.P.    |    26 Aug 2013   •   11:54
OTRAVĂ în alimentele din România. "Este responsabilă de îmbolnăvirea cu CANCER de sân"

Un insecticid destul de periculos, interzis în anii 80, va mai fi prezent in alimentele produse în ţară cel puţin 100 de ani, avertizeaza specialiştii.  Potrivit Ring, otrava poate provoca riscul de crestere a cancerului dar şi a obezitatii.

Cele mai cumplite efecte ale insecticidului DDT sunt cancerele de testicule şi prostată la bărbaţi, şi de sân la femei. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a declarat pentru jurnaliştii de la Ring că otrava se acumulează în grăsimi iar o eventuala slăbire rapida poate provoca şi moartea.

Mai mult, acest insecticid are o perioadă foarte lungă de biodegradare, aproape 140 de ani.

"DDT-ul se folosea ca insecticid la orice, şi în casă, şi în coteţe, la culturi, în păduri, era o descoperire nouă pentru care s-a luat şi Premiul Nobel. A ajuns să polueze mediul înconjurător într-un mod masiv, de care nu vom scăpa nici peste 100 de ani. În România mai sunt şi acum pe undeva, uitate de Dumnezeu, depozite cu DDT, de unde o anumită etnie, dar şi alţii îl mai scot şi îl vând pe sub mână”, a declarat prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru Ziarul Ring.

x close