Antena 3 CNN Actualitate "Otrăviţi" la praznic. Nouă persoane din Iaşi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

"Otrăviţi" la praznic. Nouă persoane din Iaşi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

"Otrăviţi" la praznic. Nouă persoane din Iaşi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară
Sursa foto: Foto: Mediafax
29 Sep 2012   •   22:32

Nouă persoane din localitatea ieşeană Drăguşeni au ajuns, sâmbătă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au participat la un praznic, informează Mediafax.

La praznicul din localitatea ieşeană Drăguşeni au participat în total 30 de persoane, iar la câteva ore după ce au mâncat, o parte dintre acestea au început să se simtă rău.
   
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, până la ora 20.00, nouă persoane au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, un alt echipaj ISU îndreptându-se către comuna Drăguşeni, pentru a prelua şi alţi localnici care acuză greţuri, vărsături şi scaune diareice.
   
Medicii spitalului susţin că starea pacienţilor internaţi nu este gravă.
   
Deocamdată, nu a fost identificat alimentul care a provocat îmbolnăvirile.
   
"Este o toxiinfecţie alimentară. Pacienţii au povestit că au mâncat de toate la praznic. Nu putem şti aşa repede care aliment a creat probleme. Li se fac analizele, starea celor internaţi nu este gravă", a declarat medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.
   
O parte dintre participanţii la praznic susţin că, cel mai probabil, intoxicaţiile au fost provocate de coliva pe care au consumat-o.
   
"Vom face examene bacteriologice pentru a descoperi care dintre alimentele de la praznic au fost alterate", a mai spus medicul Carmen Dorobăţ.

×
Subiecte în articol: ambulante
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close