Antena 3 CNN Actualitate Paisprezece cazuri noi de rujeolă la Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore

Paisprezece cazuri noi de rujeolă la Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore

Paisprezece cazuri noi de rujeolă la Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Ian 2017   •   14:22

Paisprezece cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în judeţul Caraş-Severin, iar de la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, când cazurile de rujeolă erau în jur de 400, numărul acestora a crescut la 534, scrie Agerpres.

'Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la Reşiţa, Caransebeş, Măureni, Anina, Bocşa, Petroşniţa şi Fizeş. Doar în ultimele 24 de ore numărul cazurilor înregistrate a fost de 14', a declarat marţi, Daniel Botgros, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

În judeţ sunt medici de familie care au rămas fără vaccin antirujeolic, astfel că s-a apelat la alte DSP din ţară.

'Sunt medici de familie care nu mai au vaccinul împotriva rujeolei. Prin urmare, DSP Caraş-Severin a solicitat, la sugestia Ministerului Sănătăţii, suplimentarea cu acest vaccin de la celelalte Direcţii de Sănătate Publică din ţară. Am făcut acest lucru şi, prin urmare, am primit deja 300 de doze, din partea DSP Dolj. Desigur, urmează să mai facem apel şi la alte DSP-uri. Noi, iniţial, am avut 500 de doze, dar oamenii, când au văzut care este situaţia, au început să solicite acest vaccin în număr tot mai mare', a subliniat Daniel Botgros.

După catagrafierea din luna decembrie 2016, s-a stabilit că un număr de 6.458 de copii au nevoie de un astfel de vaccin, imunizarea prin vaccinare fiind singura soluţie pentru limitarea extinderii bolii.

×
Subiecte în articol: rujeola medici de familie Caras Severin
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close