Antena 3 CNN Actualitate Palatul Elisabeta din Bucureşti poate fi acum vizitat! Imagini din reşedinţa oficială a familiei regale

Palatul Elisabeta din Bucureşti poate fi acum vizitat! Imagini din reşedinţa oficială a familiei regale

Palatul Elisabeta din Bucureşti, reşedinţa oficială a familiei regale, îşi deschide pentru prima dată porţile pentru vizitatori. Poate fi vizitat până în luna septembrie, iar pasionaţii de istorie vor putea intra în câteva dintre saloanele familiei regale, în birouri, dar şi în sala în care se organizează dineurile regale. În spatele zidurilor Palatului Elisabeta a fost scrisă o pagină cenuşie din istoria României, e locul în care Regele Mihai a fost forţat să abdice.

Palatul Elisabeta din Bucureşti poate fi acum vizitat! Imagini din reşedinţa oficială a familiei regale
23 Iul 2020   •   16:40

Ridicat în perioada interbelică pentru Regina Elisabeta a Greciei, mătuşa regelui Mihai, palatul este acum reşedinţa oficială a familiei regale.

După bombardamentele din 1944, regele Mihai a mutat aici curtea regală, iar trei ani mai târziu într-unul din saloanele de la etaj a fost forţat de comunişti să abdice.

Astăzi, principesa Sofia i-a ghidat pe primii vizitatori.

''Sunt bucuroasă să mă aflu astăzi aici, la deschiderea expoziţiei regale Palatul Elisabeta, în anul 2001 tatăl meu Regele Mihai revenea acasă la Palatul Elisabeta. Prin întoarcerea regelui, palatul a devenit locul regalităţii'', a spus principesa Sofia.

Accesul vizitatorilor este permis doar la parterul palatului.

Sunt deschise mai multe saloane, biroul Majestăţii Sale, dar şi locul în care familia regală îi primeşte pe oaspeţi. De la capete încoronate, la marii lideri ai lumii.

Pasionaţii de istorie vor descoperi şi unformele militare ale Regelui Mihai.

Palatul poate fi vizitat până în 22 septembrie în zilele de joi, vineri, sâmbătă şi duminică.

Prețul unui bilet pentru vizitarea Palatului Elisabeta este 40 de lei, iar copiii, pensionarii și studenții plătesc doar jumătate din sumă

×
Subiecte în articol: Palatul Elisabeta
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close