Antena 3 CNN Actualitate Paleologu vrea să ia banii de la biserici pentru proiectele culturale

Paleologu vrea să ia banii de la biserici pentru proiectele culturale

Paleologu vrea să ia banii de la biserici pentru proiectele culturale
Sursa foto: theodor paleologu
15 Apr 2009   •   15:53

Ministerul Culturii a pierdut bani prin rectificarea bugetară, iar acum ar dori să iar din banii bisericilor să îi direcţioneze spre proiectele culturale. Acest lucru a stârnit nemulţumirea Patriarhiei şi a colegilor de partid.

Astfel, după ce a pierdut 28 de milioane de lei pentru programele culturale, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, ar dori să redirecţioneze banii daţi de Parlament bisericilor. ?Trebuie să vedem dacă este normal să sacrificăm programe foarte importante în favoarea câtorva sute de biserici. De unde tăiem cele 28 de milioane care ne-au fost luate în urma rectificării bugetare??, s-a întrebat retoric Theodor Paleologu marţi, într-o conferinţă de presă susţinută pentru anunţarea bugetului Ministerului Culturii. ?Trebuie convinşi deputaţii, senatorii, episcopii şi preoţii să aibă moderaţie şi precauţie.
Avem nevoie de o dezbatere publică pentru a vedea dacă, pe timp de criză, putem cheltui aceşti bani pentru câteva sute de biserici, sacrificând astfel programe culturale extrem de importante?, a subliniat Paleologu, citat de Cotidianul.
În urmă cu două luni, Parlamentul a aprobat acordarea a 55 de milioane de lei pentru renovarea a 806 biserici.
Patriarhia însă s-a arătat revoltată de intenţia ministrului, mai ales că, susţine aceasta sunt 200-300 de sate care au nevoie, pe lângă spitale şi şcoli, şi de biserici, pentru că acestea nu există.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Theodor Paleologu ministerul Culturii
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close