Antena 3 CNN Actualitate Pană de curent la Spitalul Elias: Nouă pacienţi se aflau în operaţie, când a picat curentul

Pană de curent la Spitalul Elias: Nouă pacienţi se aflau în operaţie, când a picat curentul

Pană de curent la Spitalul Elias: Nouă pacienţi se aflau în operaţie, când a picat curentul
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    28 Sep 2011   •   11:23

O pană de curent a afectat Spitalul de Urgenţă Elias din Capitală. Pana a început la ora 10.40, în condiţiile în care generatorul poate furniza energie pentru numai două ore.  Din fericire, pana de curent nu a durat mult.

Este prima oară când au cazut ambele alimentatoare.(...) A intrat generatorul după câteva secunde, însă acoperă nevoile câtă vreme avem motorină în ele, cam doua-trei ore din momentul în care s-a produs incidentul”, explică directorul spitalului.

Daniela Safta susţine că semnalat această problemă companiei de electricitate. I s-a răspuns că este vorba de o problemă care afectează toată zona în care se află şi Spitalul Elias.

Nouă pacienţi se află în sala de operaţie în momentul în care curentul a picat.

În opinia directorului, situaţia a fost una inadmisibilă, în condiţiile în care "spitalul lucrează cu vieţile oamenilor", iar unitatea are 700 de paturi.

Compania Enel Distribuţie Muntenia a transmis, printr-un comunicat, că avaria la reţeaua electrică a fost cauzată de o societate care efectua lucrări în zonă. Firma respectivă nu avea nicio legatura contractuală şi nu executa lucrări pentru Enel.

"Ca urmare a avarierii unui cablu de electricitate de către o societate comercială ce executa lucrări în zona bulevardului Mareşal Averescu, alimentarea cu energie electrică a unor consumatori, printre care şi spitalul Elias, a fost întreruptă în cursul acestei dimineţi (de la ora 10:45) pentru circa o oră" se arată în comunicatul transmis de Enel Distribuţie Muntenia.



×
Subiecte în articol: electrica spitalul Elias pana de curent
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close